Valer Dorneanu a declarat că nu comentează ce spun personalități publice, „mai ales dintre acelea care ocupă funcţii importante şi pe care eu le respect”, întrebat despre afirmația Cristinei Tarcea privind discuția „pe întuneric” despre decizia privind completurile de cinci judecători.
 
„Eu nu comentez ce au declarat personalităţi publice, mai ales dintre acelea care ocupă funcţii importante şi pe care eu le respect. Singura precizare pe care vreau să o fac în legătură cu tema discuţiei şi de la care a plecat se pare declaraţia şi anume completurile de cinci (judecători – n.r.) – oricine m-a întrebat înainte, după despre justificarea deciziei noastre i-am trimis să citească decizia şi am zis că nu are niciun rost să fac eu alte argumente, alte justificări şi alte comentarii. Orice comentariu cu privire la completul de cinci le găsiţi în decizia Curţii. Nu fac niciun comentariu la declaraţii pe care le-ar fi dat doamna Tarcea”, a declarat Valer Dorneanu, pentru Agerpres.
 
Președintele ICCJ, Cristina Tarcea, a dezvăluit, miercuri, la ieșirea de la audierile din Consiliul Superior al Magistraturii, că a fost nevoită să se întâlnească „pe întuneric” cu președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, și că au avut o discuție despre decizia CCR privind completurile de cinci judecători. Aceasta a mai precizat că a fost nevoită să lase telefonul în anticameră.
 
„Cu domnul Valer Dorneanu am discutat despre completurile de 5 judecători la foarte scurt timp după ce s-a pronunțat decizia prin care s-a constat conflictul juridic de constituționalitate. Singurul lucru pe care pot să vi-l spun acum este că a fost o discuție în care am fost pusă să-mi tin telefonul în anticamera, iar discuția s-a purtat pe întuneric. Atât de întuneric încât la final am luat haina domnului Dorneanu pe mine. Discuția cu domnul Ciorbea a fost foarte recentă și a vizat completurile de 3 judecători. Amănunte o să va dau cu altă ocazie”, a declarat Cristina Tarcea.

 

Te-ar putea interesa și: