Evenimentul ZileiActualitateDorinel Munteanu : „Cum dracu’ să nu te poți motiva? În locul lor, n-aș mai ieși din casă! | EVZ EXCLUSIV

Dorinel Munteanu : „Cum dracu’ să nu te poți motiva? În locul lor, n-aș mai ieși din casă! | EVZ EXCLUSIV

Dorinel Munteanu : „Cum dracu’ să nu te poți motiva? În locul lor, n-aș mai ieși din casă! | EVZ EXCLUSIV
Cel mai selecționat fotbalist din istoria echipei naționale a făcut o analiză, pentru „Evenimentul zilei”, a evoluției „tricolorilor” la Campionatul European din Franța

Dorinel Munteanu, fotbalistul cu 134 de selecții la echipa națională – cele mai multe din istoria României – a rămas cu un gust amar după ce a văzut prestațiile pe care le-au avut „tricolorii” în Franța. Înfrângerea suferită în fața Albaniei (scor 0-1) a pus capac unei echipe mediocre, prima dintre cele 24 de participante care a părăsit Hexagonul.

„La ce te-ai mai dus acolo?”

Dorinel Munteanu a vorbit pentru „Evenimentul zilei” despre selecționata lui Anghel Iordănescu și despre greșelile care s-au făcut înaintea și în timpul participării la Euro. În primul rând, „Neamțul” nu a înțeles atitudinea românilor, la ultima partidă.

„Nu există scuze pentru eșecul din fața albanezilor. Ție îți trebuie o victorie, ca să te califici, și nu dai dovadă de determinare? Cum dracu’ să nu te poți motiva cu Albania? În locul lor, eu nu aș mai ieși din casă, de rușine. În 2003, după ce am ratat calificarea la Euro, după 2-2 cu Danemarca, eu nu am mai putut ieși pe stradă de jenă. Poate greșisem și eu, că nu am ținut mingea la cornerul ăla de la care a plecat atacul danezilor în ultimele secunde. Deși, noi ratasem mult pe final. Dar, am considerat că am o parte de vină și nu mai puteam da ochii cu oamenii. Așa ar trebui să facă și ei. Să stea în casă”, ne-a declarat Dorinel.

„Atmosfera la o echipă se face în cabinetul medicului”

Fostul mijlocaș a lucrat ani de zile cu Pompiliu Popescu și nu e de acord cu teoria că medicul avea metode învechite.

„Cu Pompi am mers în multe campanii, la multe turnee finale. Așa, cu metodele lui <>, cum zic unii, ne punea pe picioare. A fost o greșeală schimbarea staffului medical. Nu e vorba doar de medic, ci și de maseuri. Să știți că atmosfera la o echipă se face în cabinetul doctorului. Acolo se fac glume, acolo mai uiți de tensiunea meciului. Maseurii cunosc problemele jucătorilor, de ce au nevoie, știu cum se recuperează. Sunt foarte importanți. Noul staff n-a avut timp să se acomodeze”, a explicat Dorinel.

Anghel Iordănescu era diabolic

„Munti” n-a priceput mare lucru din modul de lucru pe care l-a avut Anghel Iordănescu, fostul său antrenor: „Când eram eu la națională, Iordănescu era mână de fier. Era diabolic. Acum s-a schimbat. Dacă e adevărat că Alibec fuma în vestiar… Nu cred neapărat că a fost depășit, dar nici n-a adus nimic nou. N-a venit cu ceva care să surprindă. S-au schimbat atacanții de n-am mai înțeles nimic. Azi cu ăla, mâine cu celălalt, eu n-am mai pomenit așa ceva. Asta arată că n-am avut pe cineva care să se impună, să fie bătut în cuie”, a spus Dorinel.

El a punctat o altă mare gafă făcută în vestiar: „I s-a luat banderola lui Răzvan Raț. Nu am înțeles de ce. Răzvan e băiat cu bun simț, n-a făcut scandal, dar vă spun că nu i-a căzut bine. Și a ajuns banderola la Chiricheș. Nu am nimic cu Vlad, dar nu cred că era cel mai potrivit pentru a fi căpitanul naționalei. Problema asta a dus la tensiuni în vestiar. Au apărut discuții. Așa se întâmplă în asemenea condiții. Atmosfera a fost proastă”, a conchis „Munti”.

Ar fi pariat pe Budescu și Maxim

Dorinel Munteanu i-ar fi luat la turneul din Franța pe Constantin Budescu și Alexandru Maxim. „Au fost jucători importanți în preliminarii. Budescu a dat golurile alea două în Feroe. Și Maxim a încris în meciul care ne-a dus la Euro. Ar fi fost doi jucători care ar fi putut ajuta echipa națională. S-a tot vorbit despre Budescu și transferul în liga a doua chineză. Eu când am retrogradat cu FC Koln în liga a doua germană, Victor Pițurcă mi-a zis să-mi văd de treabă, să joc, pentru că o să mă convoace. Și am rămas titular la echipa națională”, ne-a spus Munteanu.


Accesează: