Evenimentul Zilei > Justitie > Dorin Cocoș a fost AUDIAT în „Gala Bute”. Ce a declarat afaceristul în fața procurorilor
Dorin Cocoș  a fost AUDIAT în „Gala Bute”. Ce a declarat afaceristul în fața procurorilor

Dorin Cocoș a fost AUDIAT în „Gala Bute”. Ce a declarat afaceristul în fața procurorilor

Dorin Cocoş a fost miercuri la penitenciarul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul "Gala Bute", declarând în faţa judecătorilor că i-a dat Anei Maria Topoliceanu 10.000 de euro pentru o excursie în Grecia.

Dorin Cocoş a fost adus miercuri în penitenciar la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind chemat ca martor în dosarul "Gala Bute".

"În perioada 2-5 septembrie 2011, am fost în Grecia, Halkidiki, la un resort numit Danai, împreună cu soţia mea Udrea, doctorul Brădişteanu şi partenera sa şi cu familia Roncea. Nu îmi amintesc dacă au fost şi Topoliceanu Ana Maria şi Breazu Tudor. Iniţial, domnul Roncea şi Simona Roncea s-au ocupat de organizarea excursiei, însă eu am fost cel care am dat, la rugămintea Elenei Udrea, suma de 10.000 euro lui Topoliceanu Ana Maria. Nu am primit nicio explicaţie de la Udrea cu privire la aceşti bani. Probabil Ana Maria Topoliceanu plătise excursia şi eu i-am restituit la câteva zile. Ana Maria Topoliceanu a mai mers în excursii cu mine şi Udrea şi de fiecare dată eu plăteam inclusiv pentru Topoliceanu. Dintre toate excursiile, Breazu Tudor ne-a însoţit o dată sau de două ori. Cei 10.000 euro i-am dat Anei Maria Topoliceanu la mine la birou, spunându-i că m-a rugat Udrea să îi dau, probabil pentru excursia din Grecia. Ana Maria nu mi-a prezentat niciun document din care să rezulte cheltuielile din Grecia. Am crezut că de organizare s-a ocupat familia Roncea. Nu am discutat cu ei despre costul excursiei. Nu m-am întrebat cine a achitat-o, ştiam că urma să o plătesc. Am crezut că a plătit familia Roncea şi am înţeles că ulterior trebuia să le dau banii. Când i-am dat Anei Maria Topoliceanu banii la mine în birou, nu am purtat nicio discuţie. A luat banii cum făcea de multe ori, respectiv când îi dădeam bani pentru diferite ocazii să îşi cumpere lucruri sau să îşi rezolve probleme. Nu reţin cum s-a ajuns ca Topoliceanu să vină la mine la birou. Este probabil să o fi sunat eu. Elena Udrea mi-a spus să îi dau 10.000 de euro lui Topoliceanu, fără a îmi da detalii cu privire la această sumă, spunând că banii sunt pentru excursia din Grecia. Ana Maria şi Udrea erau cele mai bune prietene. Până la divorţul meu de Udrea, această şi Ana Maria erau foarte bune prietene", a declarat Dorin Cocoş în faţa judecătorilor.

Fostul soț al Elenei Udrea a declarat procurorilor că nu știe ce servicii au fost plătite cu cei 10.000 de euro, potrivit mediafax.ro.