Evenimentul Zilei > International > Donald Trump se teme că Rusia ar putea riposta nuclear. „Puneți capăt acestui război nebunesc”
Donald Trump se teme că Rusia ar putea riposta nuclear. „Puneți capăt acestui război nebunesc”

Donald Trump se teme că Rusia ar putea riposta nuclear. „Puneți capăt acestui război nebunesc”

Donald Trump nu este de acord cu decizia Germaniei și Statelor Unite de a trimite în Ucraina tancuri leopoard 2. Fostul președinte al SUA a spus care ar putea să fie repercursiunile pe care întreaga lume ar putea să le suporte din cauza acestei hotărâri.

Donald Trump a criticat decizia Germaniei și a Statelor Unite de a ajuta Ucraina cu tancuri leopard 2. Fostul președinte a spus că furnizarea de noi arme Kievului ar putea duce la utilizarea armelor nucleare de către Rusia. El a adăugat că războiul din Ucraina ar putea lua sfârșit foarte ușor, dar nu a spus și cum s-ar putea întâmpla acest lucru.

„MAI ÎNTÂI VIN TANCURILE, APOI VIN BOMBELE NUCLEARE. Puneți capăt acestui război nebunesc, ACUM. Atât de ușor de făcut”, a scris Trump pe platforma sa de socializare Truth Social. Vladimir Putin a amenințat în repetate rânduri de la începutul războiului că va folosi armele nucleare în Ucraina. Occidentul l-a acuzat pe președintele rus de raiduri nesăbuite cu arme nucleare. Experții din domeniul nucleare și-au exprimat îngrijorările în legătură cu amenințările liderului de la Kremlin.

În același timp, istoricii cred că retorica și declarațiile lui Putin în privința acestor arme sunt mai periculoare față de criza rachetelor din Cuba. Analiști militari din Europa și experți din Rusia au spus că amenințările dicatorului rus au avut drept scop descurajarea țărilor din Vest de a continua să ofere sprijin Kievului. Ucraina a fost ajutată atât de SUA, cât și de NATO. Forțele armate au primite armament în valoare de miliarde dolari pentru a face față trupelor rusești.

Donald Trump l-a lăudat de mai multe ori pe Vladimir Putin

Trump l-a lăudat pe Putin de-a lungul timpului în ceea ce privește deciziile pe care le-a luat. În același timp, fostul președinte a criticat încă de la începutul agresiunii militare sprijinul SUA pentru Ucraina. Prima punere sub acuzare a lui Trump este legată de presiunile pe care a încercat să le pună asupra lui Volodimir Zelenski. Trump a vrut să îl convingă pe liderul de la Kiev să lanseze o investigație asupra lui Joe Biden și a fiului său, Hunter Biden. Fostul președinte îi acuza pe cei doi de corupție.

În timp ce încerca să îl convingă pe Zelenski să pună în practică aceste anchete, Trump a înghețat sprijinul militar aprobat în Congres pentru Ucraina. Kievul se confrunta în acel moment cu rebelii susținuți de Moscova în regiunea Donbas. Multe dintre luptele din Ucraina au avut loc în această regiune pentru că cuprinde două dintre orașele anexate ilegal de Rusia, Donețk și Lugansk, potrivit Business Insider.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: