Evenimentul Zilei > Actualitate > Zelenski: „Ucraina nu este decât o primă etapă pentru Vladimir Putin”
Zelenski: „Ucraina nu este decât o primă etapă pentru Vladimir Putin”

Zelenski: „Ucraina nu este decât o primă etapă pentru Vladimir Putin”

În opinia lui Zelenski, Putin contează pe o pierdere a unităţii aliaţilor occidentali pentru a duce un "război mare" dacă reuşeşte să învingă Ucraina.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a acordat un interviu în exclusivitate Sky News, în care spune tocmai ce crede despre Vladimir Putin, după aproape un an de război între Ucraina şi Rusia.

După părerea lui, preşedintele rus nu vrea ca pacea să revină şi conflictul să se oprească. Zelenski este convins că „Ucraina nu este decât prima etapă” pentru Putin. „Sunt convins că el duce un război mare […]. După Ucraina, vor fi alte ţări, dacă nu reuşim să rezistăm”, a declarat pe canalul britanic şeful statului ucrainean, care crede totuşi într-o victorie a ţării sale având în vedere sprijinul internaţional primit. Putin crede că „lumea nu va rămâne unită” şi că el va putea „merge mai departe”, a adăugat Zelenski.

Dar el este pregătit să negocieze pacea cu opozantul lui rus? O întâlnire între patru ochi „nu prezintă niciun interes pentru mine”, a spus ucraineanul. „De ce? Pentru că l-am întâlnit, înainte de război, şi am văzut un om care spune una şi face alta”, a explicat el, după care a concluzionat: „De la intrarea trupelor ruse pe teritoriul nostru, Putin este nimeni pentru mine. Nimeni”.

SUA au anunțat noi sancțiuni contra Rusiei

Ministerul de Finanțe al SUA a anunțat noi sancțiuni împotriva unor persoane fizice și juridice din Rusia. Au intrat sub incidența sancțiunilor întreprinderi de reparații navale, precum și structuri și persoane legate de gruparea „Wagner” și fondatorul acesteia, Evgheni Prigojin. SUA includ „Wagner” în rândul organizațiilor criminale transnaționale. 

Mai mult decât atât, sunt introduse măsuri restrictive împotriva vicepremierului Denis Manturov și a directorului FSIN (Serviciul Federal pentru Executarea Pedepselor), Arkadi Gostev. Pe „lista neagră” mai figurează liderul Tatarstanului, Rustam Minnihanov, și soția acestuia, Gulsina Minnihanova, șeful Direcției din Rostov al FSIN, Dmitri Bezrukih, fondatorul Yota, Serghei Adoniev. După cum a comunicat Departamentul de Stat al SUA, autoritățile americane introduc sancțiuni în acordarea de vize împotriva unui număr de 531 de reprezentanți ai Forțelor Armate ale Federației Ruse.

sursa: RADOR

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: