Evenimentul Zilei > International > Donald Trump a deschis un proces răsunător. Fostul președinte și-a dat în judecată o rudă și publicația NY Times
Donald Trump a deschis un proces răsunător. Fostul președinte și-a dat în judecată o rudă și publicația NY Times

Donald Trump a deschis un proces răsunător. Fostul președinte și-a dat în judecată o rudă și publicația NY Times

Donald Trump tună și fulgeră din cauza unui articol ce a fost publicat de New York Times, pe baza informațiilor obținute de la o rudă a fostului președinte.

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii (SUA), Donald Trump, a dat în judecată publicația The New York Times și pe nepoata, pentru  100 de milioane de dolari. În cotidianul respectiv a apărut un articol legat de averea republicanului, bazat pe informații confidențiale legate de taxe și impozite.

Donald Trump este furios din cauza articolului publicat de New York Times

Ex-liderul de la Casa Albă a acuzat că cei implicați în articolul respectiv că s-au angajat într-un „complot insidios” pentru a obține declarațiile sale fiscale. În tot acest demers care a ajuns în instanță, Donald Trump cere să i se plătească un prejudiciu de imagine de milioane de dolari.

Politicianul acuză că a fost „orchestrat un complot necinstit”, pentru a obține acte confidențiale cu privire la situația sa financiară și taxele pe care le-a plătit statului american.

Mary Trump, nepoata lui Donald Trump, a recunoscut că ea este sursa poveștii, într-un memoriu general în 2020. Publicația NY Times și trei dintre reporterii săi de investigație, Susanne Craig, David Barstow și Russell Buettner, au căutat-o în repetate rânduri pe Mary Trump, pentur a o folosi ca sursă de informații. În cele din urmă, femeia a fost convinsă să pună la dispoziția ziariștilor respectivele documente.

Reporterii, acuzați de fostul lider de la Casa Albă

Donald Trump susține că reporterii știau că acordul de soluționare îi interzicea divulgarea documentelor, notează cei de la BBC.

Fostul președinte al Americii și-a intentat procesul la aproape un an, după ce Mary Trump l-a dat în judecată pentru acuzațiile potrivit cărora el și doi dintre frații săi au înșelat-o cu milioane de dolari de-a lungul mai multor decenii, în timp ce o scoteau din afacerea familiei.

Mary Trump, în vârstă de 56 de ani, fiica răposatului frate al lui Donald, a declarat în luna aprilie că este „cu adevărat mândră” că a predat documentele financiare.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: