Dominic Fritz susține că vestea a primit-o repede, iar telefoanele au început să sune. Noul primar al Timișoarei a fost sunat inclusiv de prefectul din Timiș, care l-a anunțat că va fi învestit în funcție vineri, pe 30 octombrie.

„Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timişoarei. Tocmai am vorbit şi cu d-na prefect, care mi-a comunicat că voi fi învestit în funcţie vineri, 30 octombrie, la ora 10,00. Tribunalul Timiş a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului meu de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea mea de cetăţean european şi dreptul de a candida la primărie. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului meu, a candidaturii mele şi votul timişorenilor. S-a respins, de asemenea, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale”, a anunţat, pe contul său de Facebook, Dominic Fritz.

Dominic Fritz a făcut, din nou, declarații despre modul în care s-a ajuns în acest punct. Noul edil al orașului de pe Bega consideră că „este o victorie” nu doar a sa ca persoană, „este a timişorenilor care au dat votul lor unui cetăţean european”.

Fritz susține că, începând de azi, orașul Timișoara se apropie de cerințele oricărui oraș mare din Europa și al sistemului care le-a făcut performante. „Decizia de azi consfinţeşte acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetăţean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să se stabilească. Este şi o victorie pentru toţi românii care s-au stabilit în alte state europene şi cărora li se recunoaşte un drept fundamental, acela de a fi implicaţi în deciziile privind direcţia comunităţilor în care trăiesc. Mă bucur imens că Timişoara a deschis un drum care stabileşte odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi”, a mai scris primarul Timișoarei, Dominic Fritz.