Evenimentul Zilei > Social > Doliul în lumea justiției. O cunoscută procuroare a fost găsita moartă în casă
Doliul în lumea justiției. O cunoscută procuroare a fost găsita moartă în casă

Doliul în lumea justiției. O cunoscută procuroare a fost găsita moartă în casă

Una dintre cele mai apreciate procuroare ale României a avut un sfârșit tragic. A fost găsită fără suflare în propria locuință după ce, timp de mai multe zile, apropiații au încercat să o contacteze la telefon.

Poliția a descins la locuința Alexandrei Șinc, fosta șefă a Parchetului de pe lângă Tribunalul București, în urma solicitărilor apropiaților, care au constatat dispariția subită a acesteia. În cele din urmă, fost găsită fără suflare în propria locuință. Avea doar 49 de ani și se pensionase în anul 2021.

Cadavrul a stat mai multe zile pe jos până când poliția a intrat în casa Alexandrei Șinc. Nu a fost deschis niciun dosar penal pentru moarte suspectă, întrucât nu există suspiciuni de crimă sau sinucidere. Surse apropiate ale fostei procuroare spun că femeia a murit în urma unui atac de cord. De ani de zile se lupta cu probleme de sănătate.

După ce a ieșit la pensie, Alexandra Șinc s-a angajat la o firmă de avocatură, la care nu a mai participat de luni de zile. Surse judiciare susțin că aceasta a dorit să retragă acasă pentru a se îngriji. Vecinii au fost cei care au sunat la poliție pentru că un miros neobișnuit venea din casa femeii în casa scării. Ofițerii au spart ușa și au descoperit-o pe Alexandra fără suflare.

CSM a anunțat decesul fostei magistrate

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat, de asemenea, decesul fostului procuror.

„Consiliul Superior al Magistraturii îşi exprimă profundul regret pentru încetarea din viaţă a doamnei ȘINC ALEXANDRA, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu s-o odihnească!”, a transmis CSM

Alexandra Șinc, deși avea o reputație foarte bună în meseria ei, era cunoscută drept perfecționistă. Într-un interviu oferit anul trecut, fosta magistrată vorbit despre provocările acestei meserii.

„La stresul aferent funcției de conducere, eu rezist la stres, dar nu la stresul pe termen lung. Și nici nu cred că cei care îmbătrânesc în funcții de conducere și nu le mai părăsesc, nu cred că se implică 100%, pentru că nu e posibil omenește acest lucru (n.r. – să te implici la maximum).

(…) Mai e o chestiune subestimată, foarte reală. Toate interdicțiile pe care le ai, incompatibilitățile, anturajul pe care trebuie să ți-l faci, dincolo de ceea ce ce te obligă legea și regulamentul”, a declarat Alexandra Șinc, într-un interviu oferit în urmă cu un an, pentru Juridice.