Doliu uriaș în sportul mondial! Legenda și-a dat ultima suflare. Milioane de oameni îl plâng

Doliu uriaș în sportul mondial! Legenda și-a dat ultima suflare. Milioane de oameni îl plâng Sursa foto: Pixabay

A murit la vârsta de 88 de ani, legendarul Gento, unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria Spaniei, o figură emblematică a celor de la Real Madrid.

Doliu la Real Madrid, după decesul unui jucător legendar, Franciso „Paco” Gento. Fosta extremă stângă a spaniolilor a murit, astăzi, la vârsta de 88 de ani. A jucat 428 de meciuri în Primera Division pentru Real Madrid și a marcat de 128 de ori. În toate competiţiile, el a jucat 600 de partide cu Real şi a înscris de 182 de ori.

Una dintre marile legende ale lui Real Madrid

„Paco” Gento a evoluat, în total, 18 ani la gruparea madrilenă, în perioada 1953 - 1971. El și-a trecut în palmares 24 de trofee, printre care 12 titluri în LaLiga și șase trofee ale Cupei Campionilor Europeni (actuala Ligă a Campionilor_, cinci la rând, un record, două cupe ale Spaniei şi o dată Cupa Intercontinentală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru echipa națională a Spaniei, fosta extremă a jucat în 43 de partide și a marcat de cinci ori. Duminică, după ce a câştigat Supercupa Spaniei, fundaşul Marcelo a egalat recordul de trofee deţinut de Gento, 24. Fostul jucător era preşedinte onorific al Real Madrid, iar clubul îi va aduce un omagiu duminică, la meciul cu Elche de pe Santiago Bernabeu.

A debutat în Primera Division la formația Racing Santander în sezonul 1952-53. Încă juca în mare parte pentru echipa B la Santander când, din cauza unui virus gripal, a fost promovat la prima echipă înaintea unui meci pe teren propriu cu Real Madrid. Atât de bună a fost prestația sa în meci, încât madrilenii l-au transferat trei zile mai târziu. Avea să devină un jucător legendar pentru clubul din capitală, purtând tricoul cu numărul 11. Este considerat unul dintre cei mai mari jucători ai Spaniei.

A fost și căpitanul formației de pe „Santiago Bernabeu”

La Galerna del Cantábrico, așa cum era cunoscut, juca pe partea stângă și s-a remarcat prin abilitățile sale de-a îmblânzi mingea și prin aptitudinile de-a marca goluri din poziția de mijlocaș. În 1967, în urma plecării lui Alfredo Di Stéfano și a retragerii lui Ferenc Puskás, a devenit căpitanul unei echipe tinere a Realului, cunoscută în Spania sub numele de Ye-yé, datorită popularității formației The Beatles la acea vreme.