Evenimentul Zilei > Sport > Doliu uriaș în sport! Un fotbalist de națională a murit. Tragedia zilei
Doliu uriaș în sport! Un fotbalist de națională a murit. Tragedia zilei

Doliu uriaș în sport! Un fotbalist de națională a murit. Tragedia zilei

O veste dureroasă a sfâșiat inimile apropiaților și a fanilor sportivului. Fotbalistul în vârstă de doar 27 de ani a murit marți, 11 ianuarie, în jurul orei 09.00, într-un groaznic accident de mașină. Potrivit ultimelor informații, în timp ce conducea vehiculul, sportivul a pierdut controlul asupra volanului, moment în care mașina a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat.

Jucătorul turcilor de la Konyaspor, Ahmet Yilmaz Calik, a murit. Anunțul a fost un șoc atât pentru oficiali ai statelor internaționale, cât și pentru cei apropiați fotbalistului. Ministrul turc al Tineretului și Sportului a transmis public un mesaj de condoleanțe pentru familia greu încercată a lui Ahmet Calik.

Fotbalistul Ahmet Yilmaz Calik a murit într-un teribil accident 

„Am aflat cu profund regret că jucătorul nostru național de fotbal Ahmet Calik, care evoluează la Konyaspor, a decedat într-un accident rutier pe autostrada Ankara – Nidge.

Fie ca Dumnezeu să aibă milă de regretatul Ahmet Calik, care a activat și în echipa noastră națională.

Condoleanțele mele familiei sale, lui Konyaspor și întregii comunități fotbalistice”, a transmis ministrul Tineretului și Sportului din Turcia.

Serviciile de urgență care au intervenit la locul accidentului au încercat să-i ofere sportivului primul ajutor, însă în zadar. Ahmet Calik a fost declarat mort în circumstanțe tragice. La momentul producerii accidentului, doar el se afla în autoturism.

Marius Șumudică a fost în stare de șoc

Antrenorul actual al jucătorilor de la Yeni Malatyaspor, românul Marius Șumudică, și-a exprimat regretul pentru plecarea dintre cei vii a fotbalistului. Bărbatul a mărturisit că a fost șocat să afle vestea decesului lui Calik.

„Gândurile și rugăciunile mele se adresează familiei, prietenilor și colegilor lui Ahmet Çalık, precum și cluburilor la care a jucat și fanilor turci. Am fost șocat să aud vestea în această dimineață. Odihneasca-se în pace”, a transmis antrenorul român, într-o postare publicată pe Instagram.

Cine a fost jucătorul de la Konyaspor din Turcia

Ahmet Yilmaz Calik (27 de ani) a obținut opt selecții la nivel de seniori pentru Turcia între 2015 și 2017, după ce a progresat prin echipele de tineret, chiar dacă nu și-a făcut apariția la Euro 2016, deși a fost numit în echipă.

El juca fotbal de club la Konyaspor, alăturându-se echipei din Super Lig în 2020 de la Galatasaray. Înainte de cei trei ani petrecuți la Galatasaray, a jucat 109 meciuri în campionat, de-a lungul a șase ani, potrivit The Sun.

Konyaspor a transmis pe Twitter un mesaj de susținere pentru popularul lor fundaș central: „Suntem profund întristați de pierderea fotbalistului nostru Ahmet Calik, care a câștigat dragostea fanilor noștri și a orașului nostru din prima zi în care a venit la Konyaspor. Condoleanțe tuturor, în special familiei fotbalistului nostru Ahmet Calik”.