Evenimentul Zilei > Monden > Doliu în lumea muzicii! Un artist din România a fost răpus de COVID-19. Ce spune familia îndurerată
Doliu în lumea muzicii! Un artist din România a fost răpus de COVID-19. Ce spune familia îndurerată

Doliu în lumea muzicii! Un artist din România a fost răpus de COVID-19. Ce spune familia îndurerată

Doru din Albeşti a decedat la vârsta de 57 de ani după ce s-a infectat cu virusul COVID-19. Artistul refuzase să se vaccineze împotriva virusului păgubaș și nu a mai avut nici o scăpare.

Îndrăgitul violonist bihorean, Doru din Albeşti și-a dat ultima suflare în urma infectării cu noul coronavirus.

Era anti vaccinare

Apropiații artistului au mărturisit că acesta era anti vaccinare și nimic nu îi putea schimba decizia. Rudele au mărturisit că au încercat de mai multe ori să îl convingă să facă acest pas, dar nu a fost mișcat.

Doru a fost confirmat cu COVID-19 pe 30 octombrie și a fost internat de urgență la spital. Medicii au încercat cu toate puterile să îl salveze pe violonist, dar a fost prea târziu.

Cine a fost violonistul din Bihor?

Doru din Albeşti, pe numele său de scenă, era extrem de apreciat în lumea lăutarilor bihoreni. Acesta era din zona Crişului Negru și își desfășura activitatea la hotelurile din Baile Felix. Fanii violonistului puteau să îl asculte și la evenimentele trupei Andrica Banda., potrivit capital.ro

Violonistul a lăsat în urma sa 2 băieți talentați, Sergiu şi Raul. Aceștia au luat exemplul îndrăgitului artist și au învățat să cânte la orgă și vioară.

Apropiații lui Doru au postat o serie de mesaje emoționante pe rețelele de socializare după ce au aflat tragica veste.

“Dumnezeu să vă dea odihnă veşnică în împărăţia Să, neaʼ Doru! Una din viorile alea faine ale Bihorului vă cânta de-acum în ceruri…”, este doar unul dintre aceste mesaje emoţionante.

Un cunoscut pianist și-a dat ultima suflare

Unul dintre cei mai buni pianiști din lume, Nelson Freire, a decedat luni la reşedinţa sa din Rio de Janeiro, la 77 de ani.

De-a lungul carierei sale, brazilianul a cântat pe scenele din aproape 70 de ţări şi după un concert susţinut în SUA la doar 24 de ani, revista Time l-a calificat drept „unul dintre cei mai mari pianişti ai generaţiei sale”. Pandemia l-a făcut pe acesta să își amâne toate evenimente și să își ia o pauză. Încă nu s-a aflat cauza decesului.