Evenimentul Zilei > Sport > Doliu în lumea sportului! Un fotbalist cunoscut a fost împușcat în cap, din greșeală! În câteva zile împlinea 33 de ani
Doliu în lumea sportului! Un fotbalist cunoscut a fost împușcat în cap, din greșeală! În câteva zile împlinea 33 de ani

Doliu în lumea sportului! Un fotbalist cunoscut a fost împușcat în cap, din greșeală! În câteva zile împlinea 33 de ani

Un accident i-a fost fatal unui jucător de fotbal.

Tragedie în lumea fotbalului mondial, după ce un jucător a sfârșit în mod tragic. Este vorba de Mohamed Atwi, component al echipei Ansar. Acesta a participat la înmormântarea unui prieten, decedat după exploziile care au zguduit Beirutul, capitala Libanului. La respectiva procesiune funerară, conform tradiției, s-au tras focuri în aer, iar un glonț l-a lovit pe Atwi.

Acesta a ajuns la spital și a fost declarat mort, în weekend, de medici, cu câteva zile înainte de-a împlini 33 de ani. Înmormântarea avusese loc la data de 21 august și de atunci, Mohamed Atwi se afla în comă.


Tânăr fotbalist împușcat în fața casei. Răfuială între găști sau confuzie?

Un fotbalist a fost împușcat în timpul unui meci. Scene incredibile


Cel mai cunoscut fotbalist care a murit din cauza împușcăturilor a fost columbianul Andres Escobar. E drept, în cazul columbianului nu a fost vorba despre un accident, ci despre o execuție. Naționala țării sale eșuase lamentabil la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii din 1994.

La partida cu țara gazdă, pierdută cu scorul de 1-2, Escobar, în vârstă de 27 de ani, columbianul a marcat în propria poartă. Echipa a plecat acasă după faza grupelor, pentru că pierduse meciul de debut, disputat împotriva României, scor 1-3, și câștigase ultima confruntare, contra reprezentativei Elveției, scor 0-2.

Andre Escobar a fost considerat principalul vinovat pentru acel eșec și a fost executat la ordinul unor traficanți de droguri din Cali. Evenimentul tragic a avut loc în orașul rivalilor din Medellin, locul unde făcuse legea celebrul Pablo Escobar, până la finalul anului 1993.

Supărarea columbienilor fusese amplificată de faptul că prima reprezentativă era considerată una dintre favoritele la câștigarea Cupei Mondiale în 1994, după ce în preliminariile turneului final zdrobise Argentina la Buenos Aires, scor 0-5. Inclusiv brazilianul Pele îi vedea pe columbieni printre marii posibili câștigători ai competiției. Mulți colegi ai lui Escobar au stat ascunși o vreme după acea competiției, dar el nu le-a urmat exemplul.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: