Evenimentul Zilei > Monden > Doliu în lumea filmului! A murit chiar pe platoul de filmare. Cum s-a ajuns la această tragedie
Doliu în lumea filmului! A murit chiar pe platoul de filmare. Cum s-a ajuns la această tragedie

Doliu în lumea filmului! A murit chiar pe platoul de filmare. Cum s-a ajuns la această tragedie

Tragedie fără margini pe platoul de filmare a peliculei ”Rust”. O femeie şi-a pierdut viaţa, iar o altă persoană a fost rănită după ce actorul Alec Baldwin, care interpretează rolul principal în nouș film, a tras cu un pistol din recuzită. Din nefericire, arma era încărcată cu gloanțe albe și prezenta o defecțiune.

O femeie de 42 de ani a decedat în timpul filmărilor a westernului ”Rust”, cu Alec Baldwin în rolul principal, realizat în New Mexico, Statele Unite. Aceasta a fost luată de urgență cu elicopterul și dusă la cel mai apropiat spital. Serviciile şerifului din Santa Fe County au declarat într-un comunicat că o altă persoană prezentă la filmare a ajuns la terapie intensivă.

Arma din recuzită, vinovata decesului

Anchetatorii au ajuns într-o clipă la fața locului și au transmis printr-un comunicat de presa că tragedia pare să fie legată de o armă folosită ca recuzită pe platoul de filmare care a fost acţionată în cursul unei scene din film. Santa Fe New Mexican a relatat că Baldwin a fost interogat de anchetatori și că era în lacrimi.

Nimeni nu a fost arestat în urma incidentului și nu au fost depuse acuzații, a precizat biroul. Detectivii interogau martori, iar incidentul rămâne sub o anchetă „deschisă și activă”, potrivit biroului șerifului.

„Am primit vestea devastatoare în această seară, că unul dintre membrii noștri, Halyna Hutchins, director de imagine la o producție numită ‘Rust’ din New Mexico, a murit din cauza rănilor suferite pe platou.Detaliile sunt neclare în acest moment, dar lucrăm pentru a afla mai multe și susținem o anchetă completă a acestui eveniment tragic. Este o pierdere teribilă și deplângem dispariția unui membru al familiei breslei noastre” ,au declarat John Lindley, președintele breslei, și Rebecca Rhine, directorul executiv.

Toată echipa filmului a transmis că este devastată și că rar s-a întâmplat așa ceva în industria cinematografică.

„Întreaga distribuție și echipa a fost absolut devastată de tragedia de astăzi și transmitem cele mai profunde condoleanțe familiei și celor dragi ai Halynei.Am oprit producția filmului pentru o perioadă de timp nedeterminată și cooperăm pe deplin cu ancheta Departamentului de Poliție din Santa Fe. Vom oferi servicii de consiliere tuturor celor care au legătură cu filmul, în timp ce ne străduim să procesăm acest eveniment îngrozitor”, a declarat compania.

„Anchetatorii încearcă să afle ce tip de proiectil a fost tras şi cum”, se arată în comunicat, care nu a precizat numărul de focuri, potrivit Agerpress.

”Rust” cu Alec Baldwin

”Rust” este un western scris şi regizat de Joel Souza, cu Alec Baldwin în calitate de coproducător şi în rolul unui rebel, Harland Rust. Povestea peliculei este despre un nonconformist care vine în ajutorul nepotului său de 13 ani, condamnat la spânzurătoare pentru crimă.

Actorul principal s-a făcut remarcat în SUA după ce l-a imitat pe Donald Trump în celebra emisiune satirică „Saturday Night Live”. Baldwin a arătat fanilor pe rețelele de socializare locurile de filmare a westernului.