Poetul Robert Hunter care a scris versurile mai multor cântece de succes ale formației Grateful Dead, precum „What a long, strange trip it’s been”, dar și piese interpretate de Bob Dylan, a murit luni, la vârsta de 78 de ani, potrivit variety.com.

Decesul a fost confirmat de familia poetului: „Cu mare tristețe, confirmăm că dragul nostru Robert a decedat noaptea trecută. A murit liniștit, în patul lui, înconjurat de iubire. Soția lui, Maureen, a fost alături de el și l-a ținut de mână. Fanii care l-au iubit și l-au sprijinit în toți acești ani trebuie să se resemneze, știind că în jurul nostru se află cuvintele lui. În acest fel, nu va fi niciodată cu adevărat plecat dintre noi. În aceste clipe de durere, onorați-l fiind împreună și ascultând muzică. Lăsați cântecele să umple golul”, a declarat familia artistului pentru Rolling Stone.

Alături de compozitorul Jerry Garcia, Robert Hunter a scris, multe dintre cântecele de succes ale formației Grateful Dead, aducând o notă de sensibilitate.

Din mâna poetului s-au născut versuri ale unor piese precum „Touch of Grey”, „Casey Jones”, „Dark Star”, „Box of Rain”, „Uncle John’s Band”, „Sugar Magnolia” și „What a long, strange trip it’s been”.

Acesta a compus versuri și pentru cântărețul Bob Dylan, împărtășite publicului prin melodia „Silvio”, lansată în 1988. Totodată, piesele albumului „Together Through Life”, lansat de Bob Dylan în anul 2009, au fost scrise, aproape în totalitate, de către Robert Hunter.

În anul 2013, Americana Music Association (AMA) l-a onorat pe Robert, oferindu-i un premiu pentru întreaga sa carieră. A fost inclus în Songwriters Hall of Fame (SHOF) în anul 2015.

Ca muzician, a lansat mai multe albume solo, printre care se numără „Tales of the Great Rum runners”, din 1974.