Doi terorişti infiltraţi printre refugiaţi au fost prinşi în Ungaria. Poliţia îi anchetează pentru a afla adevărul

Doi terorişti infiltraţi printre refugiaţi au fost prinşi în Ungaria. Poliţia îi anchetează pentru a afla adevărul

Poliţia ungară anchetează doi migranţi suspecţi de terorism. Cei doi sunt suspectaţi de participare la "atacurile împotriva poliţiei" de săptămâna trecută, la punctul de trecere a frontierei cu Serbia de la Roszke.

Informaţia a fost făcută publică vineri de către postul public M1, citat de MTI. Forţele de ordine i-au arestat pe cei doi bărbaţi împreună cu alţi şapte migranţi la Gelse, în judeţul Zala, după ce au coborât dintr-un tren. Poliţia naţională ungară a declarat pentru MTI că o anchetă în curs vizează opt migranţi.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei, Viktoria Csiszer-Kovacs, a declarat că, deoarece ancheta este în curs, nu poate dezvălui alte informaţii. Ea a refuzat să confirme informaţia potrivit căreia printre persoanele arestate s-ar afla migranţi care ar fi fost implicaţi în "incidentul" de la Roszke.

Janos Hajdu, şeful Centrului ungar pentru luptă împotriva terorismului, declara recent că "este clar" că terorişti pot să pătrundă în Europa împreună cu valul de imigranţi, adăugând că Ungaria este de asemenea îngrijorată de ameninţarea grupării extremiste Statul Islamic (SI). El mai preciza că un număr de organizaţii teroriste i-a îndemnat pe migranţi la comiterea unor atacuri în Europa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, Abdul Basit Haroun, consilier al guvernului libian, lansa un avertisment înspăimântător: Statul Islamic ascunde militanţi islamişti printre miile de imigranţi care se îmbarca spre Europa, cel puţin doi din o sută de migranţi fiind terorişti. Haroun mai spunea că a obţinut respectivele informaţii în urmă discuţiilor pe care le-a purtat cu proprietarii de bărci din zonele din nordul Africii controlate de militanţii jihadişti. Oficialul libian susţine că Statul Islamic le permite să continue operaţiunile de trimitere de imigranţi ilegali în schimbul a 50% din veniturile pe care le obţin de pe urmă fiecărui transport de imigranţi.

Refugiatul sirian doborât la pământ de către o jurnalistă maghiată, Osama Abdul Mohsen,  a fost şi el indicat drept terrorist de către o formaţiune kurdă, care preciza că bărbatul este membru al grupării Al-Nusra, filiala siriană a Al Qaida. Mohsen ar fi devenit încă din 2011 membru al Frontului Al-Nusra, aripa siriană a reţelei, dar anul acesta a părăsit oraşul sirian Tel Abyad şi s-a amestecat printre refugiaţi de război. Sirianul ar fi fost implicat şi în reprimarea violentă a revoltelor kurde din orașul Qamishlo în 2004.

Atunci, peste 50 de kurzi au fost uciși de către forțele de securitate siriene la un meci de fotbal. Povestea lui Osama Abdul Mohsen, fost anternor de fotbal, a ajuns în atenţia presei internaţionale după ce a fost atacat de o jurnalistă în Ungaria în timp ce fugea de forţele de ordine maghiare ţinându-l în braţe pe fiul său cel mic. Sirianul se află în prezent în Spania.