"Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus reţinerea faţă de învinuitul minor C.L.C.(în vârstă de 14 ani) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor deosebit de grav şi tentativă de tâlhărie, urmând a fi prezentat, în cursul zilei de astăzi (luni – n.r.), instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, în data de 3 octombrie, învinuitul minor împreună cu un alt minor, care nu răspunde penal, s-au deplasat la imobilul părţii vătămate C.M. (în vârstă de 70 de ani) cu scopul de a sustrage bunuri. Fiind surprinşi de către aceasta, cei doi minori au reacţionat violent, lovind-o cu pumnii şi picioarele, în mod repetat", a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, Adriana Popescu, citat Agerpres.

În timpul tâlhăriei, cei doi minori şi-au dat seama că au fost văzuţi de bătrână şi au încercat să o omoare. I-au aplicat mai multe lovituri de topor în zona capului. Victima a fost transportată la spital în stare gravă. Oamenii legii trebuie să hotărască acum împrejurările în care au avut loc fapta şi să stabilească răspunderea judiciară a celor doi puşti.