Evenimentul Zilei > Social > Fundeni. Doi pacienți și o asistentă medicală au fost depistați cu coronavirus
Fundeni. Doi pacienți și o asistentă medicală au fost depistați cu coronavirus

Fundeni. Doi pacienți și o asistentă medicală au fost depistați cu coronavirus

Doi pacienți și o asistentă medicală au fost depistați cu coronavirus, anunță Institutul Clinic Fundeni.

Asistenta medicală nu avea simptome, ea fiind confirmată după testările care se fac în spital cu privire la toți angajații care lucrează în secțiile cu bolnavi în stare gravă, anunță unitatea sanitară.

Cei doi pacienţi au fost transferaţi la spitale COVID, iar asistenta a fost internată

„Am testat-o fiindcă am început să testăm personalul. Testăm pacienţii şi personalul. Testarea pacienţilor ;i a personalului ne permite depistarea de timpuriu a oricărui posibil focar şi, totodată, identificarea cazurilor asimptomatice pentru continuarea în siguranţă a activităţii unităţii medicale. Astfel, am identificat o persoană complet asimptomatică şi am izolat-o, respectiv asistenta medicală”, a explicat managerul IC Fundeni, Anca Coliţă.

Managerul IC Fundeni a mai precizat că asistenta medicală nu a intrat în contact cu niciun pacient

În ceea ce îi priveşte pe cei doi pacienţi internaţi şi confirmaţi cu coronavirus, aceştia au fost transferaţi către spitale COVID-19 imediat după aflarea rezultatelor testelor.

„Orice pacient care necesită internarea în Institutul Clinic Fundeni este izolat, i se face testul COVID şi stă în zona de izolare, singur în salon, până avem rezultatul testului. Dacă este negativ, se duce în zona verde a secţiei, dacă este pozitiv se transferă la spital dedicat COVID. Cei doi pacienţi au fost testaţi. Ei aşteptau rezultatul testului în izolare. Am făcut ancheta pentru fiecare din ei. Tot personalul cu care au intrat în contact a purtat echipament de protecţie. Când am primit testul pozitiv, i-am transferat”, a spus directorul medical al IC Fundeni, Alina Tănase.

Sunt testaţi toţi angajaţii care lucrează în secţiile cu bolnavi în stare gravă

„Conducerea ICF face toate eforturile să ţină secţiile cu pacienţi imunodeprimaţi cât se poate de sigure. De aceea, este testat personalul care intră în zonele verzi. Se încearcă astfel, să nu fie dus niciun pacient, indiferent de simptome, în secţiile unde sunt pacienţi internaţi cu boli grave”, se mai arată în comunicatul de presă.

Conducerea IC Fundeni a mai transmis că, din 6 aprilie, unitatea face teste pentru COVID, în prezent numărul ajungând la 160 de testări pe zi, potrivit celor relatate de Agerpres.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: