Doi avocați, reținuți de DIICOT. Acuzații grave

Doi avocați, reținuți de DIICOT. Acuzații grave

Procurorii DIICOT au dispus reținerea a șase persoane, în urma perchezițiilor efectuate, miercuri, în București și în județele Ilfov, Galați și Brăila. Surse judiciare au dezvăluit, pentru evz.ro, că printre cei șase se numără și doi avocați.

Doi avocați, un executor judecătoresc și trei oameni de afaceri au fost reținuți, joi, de procurorii DIICOT, au dezvăluit, pentru evz.ro, surse judiciare.

Doi dintre aceștia sunt liderii grupării despre care anchetatorii spun că se ocupa de deturnare a unor licitații publice, instigare la deturnarea licitațiilor publice, complicitate la deturnarea licitațiilor publice, instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu. Prejudiciul produs este de peste 3 milioane de euro.

Cei șase au fost încătușați și urmează să fi prezentați în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă.

Ne puteți urmări și pe Google News

DIICOT a anunțat, miercuri, că un număr de 11 suspecți, membrii ai unui grup infracțional organizat au fost aduși la audieeri, în urma a 17 percheziții efectuate de procurori și ofițeri de poliție judiciară în București și în județele Ilfov, Galați și Brăila.

În urma cercetărilor efectuate de DIICOT, s-a stabilit că, începând cu anul 2018, doi suspecți, persoane potente financiar, au constituit alături de alte opt persoane un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracţiunii de deturnare a licitaţiilor publice prin obţinerea informaţiilor prealabile cu privire la bunurile imobile supuse executării silite, urmată de realizarea unor înţelegeri prealabile în vederea asigurării adjudecării bunurilor imobile la preţuri derizorii. Procurorii DIICOT au probat că bunurile imobile ce fac obiectul deturnării licitaţiilor publice au constituit garanţii imobiliare în favoarea unei bănci.

Mai exact au servit drept garanţii acordării unor contracte de credit bancar în anii 2008 – 2009. Aceste contracte de credit au fost acordate preponderent de către aceeași unitate bancară unor diferite persoane fizice sau juridice, termenul de restituire fiind unul foarte scurt, aproximativ un an, valoarea acestor credite fiind foarte mare.