Evenimentul Zilei > Politica > DOCUMENT – Sebastian Ghiţă, scrisoare pentru colegii parlamentari
DOCUMENT – Sebastian Ghiţă, scrisoare pentru colegii parlamentari

DOCUMENT – Sebastian Ghiţă, scrisoare pentru colegii parlamentari

Deputatul Sebastian Ghiţă a transmis, miercuri, o scrisoare adresată conducerii Camerei Depuaţilor prin care reclamă un abuz al procurorilor DNA după ce aceştia i-au interzis să îşi mai exercite funcţia de parlamentar. Conducerea Camerei a transmis scrisoare deputatului Comisie Juridice care are termen o săptămână să redacteze un punct de vedere.

Secretarul Camerei, Nicolae Mircovici, a declarat că, la un moment dat Curtea Constituţională a precizat că unui parlamentar nu îi poate fi interzis să îşi exercite atribuţiile pentru care a fost ales. 

"Decizia mi se pare extrem de grava, neconstitutionala si cu potentiale repercusiuni asupra democratiei in Romania. Consider ca Parlamentul Romaniei si Comisia Juridica trebuie sa reactioneze de urgenta in vederea limitarii unui astfel de abuz. Totodata, solicit declararea unui conflict intre puterile statului, care sa fie solutionat de catre Curtea Constitutionala. Lipsa unei reactii acum va permite unui reprezentant al Parchetului sa dispuna intr-o zi masuri asupra unui numar atat de mare de parlamentari incat sa modifice majoritati si sa schimbe configuratii politic. Mentionez ca inaintez sesizarea Procurorului General al Romaniei si ministrului Justitiei precum si procurorului ierarhic superior", a transmis Ghiţă.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: