Evenimentul Zilei > Social > „DOCUMENT EXPLOZIV”, pierdut pe holurile Ministerului Sănătăţii. Ce salariu uriaş urma să primească un JURNALIST CELEBRU în schimbul consultanţei oferite bunului său prieten Vlad Voiculescu
„DOCUMENT EXPLOZIV”, pierdut pe holurile Ministerului Sănătăţii. Ce salariu uriaş urma să primească un JURNALIST CELEBRU în schimbul consultanţei oferite bunului său prieten Vlad Voiculescu

„DOCUMENT EXPLOZIV”, pierdut pe holurile Ministerului Sănătăţii. Ce salariu uriaş urma să primească un JURNALIST CELEBRU în schimbul consultanţei oferite bunului său prieten Vlad Voiculescu

Vlad Mixich, fost jurnalist la Hotnews, în prezent vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului, a respins categoric dezvălurile de presă care arătrau că, potrivit unui document “rătăcit” din mapa ministrului Sănătăţii ar fi urmat să primească un salariu astronomic ca angajat în cadrul ministerului condus de bunul său prieten Vlad Voiculescu.

Absolvent al Institutului Aspen şi London School of Economics, Vlad Mixich a răspuns pe Facebook  “calomniilor” publicate de Cancan.

Tabloidul publica duminică un amplu articol, însoţit de documente, în care arăta că înainte de a-l propulsa pe jurnalist la conducerea Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM), Nicolae Voiculescu, alias Don Nic, unchiul ministrului Sănătăţii şi un veritabil “rege al medicamentelor, ar fi încercat să-l infiltreze pe Mixich în Ministerul Sănătăţii (condus de nepotul Vlad). Actele fuseseră întocmite, salariul (unul GIGANTIC) fusese stabilit, sarcinile trasate. Numai că draft-ul contractului de angajare s-a ”pierdut” pe holurile de la Sănătate, între cabinetul ministrului şi diferite direcţii care trebuiau să avizeze, iar totul a picat în ultimul moment, scria cancan.ro.

Mixich ar fi urmat să fie remunerat cu aproape 6000 de euro, dar “surse de încredere din Ministerul Sănătăţii” au dezvăluit Cancan că “directorii care ar fi trebuit să valideze angajamentul (vezi foto) s-au codit să-şi pună avizele când au văzut suma scrisă negru pe alb în acte şi cu atât mai mult cu cât informaţiile (confidenţiale în prima fază) deveniseră cunoscute şi de alte persoane”.

Replica lui Vlad Mixich, pe Facebook: Campania de calomnii la adresa mea, și prin ricoșeu la adresa lui Vlad Voiculescu, continuă. Probabil deranjăm niște cercuri puternice de interese, așa că trebuie să spun aici lucruri pe care nu credeam că va trebui vreodată să le afirm răspicat:

1. NU am fost niciodată și NU sunt ofițer acoperit al vreunui serviciu secret.

2. Un tabloid (din nou CanCan) preluat de o televiziune acuză că mi s-ar fi pregătit un salariu de 6000 de euro pe lună la Ministerul Sănătății. Este o manipulare și o minciună grosolană!

3. După ce am muncit și am studiat un an la cea mai puternică universitate europeană din domeniul politicilor de sănătate, am dorit să mă întorc în țară și să ajut în zona în care am expertiză. M-am întors în septembrie și am început să lucrez în echipa lui Vlad Voiculescu, dar încă nu am primit primul salariu care, apropo, este mai mic decât câștigam înainte. Dar nu-mi pare rău pentru că a ajuta aici, acasă, e onorant pentru mine și, dacă reușesc să rezolv fie doar problema unui singur pacient, tot e mare lucru.

4. Nu am și nu am avut niciun fel de legături financiare cu companii farmaceutice, nici nu sunt prieten sau măcar amic cu consultanți din domeniu sau alți "regi ai medicamentelor".

Cam ăsta e simplul adevăr. Altfel, indiferent ce calomnii și montaje se vor mai face, voi încerca să fac cât mai mult bine acolo unde sunt”.