Evenimentul Zilei > Social > Doctorul Pavel Chirilă, sechestrat la Spitalul Elias. Acuzații grave. Care este starea renumitului profesor
Doctorul Pavel Chirilă, sechestrat la Spitalul Elias. Acuzații grave. Care este starea renumitului profesor

Doctorul Pavel Chirilă, sechestrat la Spitalul Elias. Acuzații grave. Care este starea renumitului profesor

Fiica renumitului doctor Pavel Chirilă acuză cadrele medicale de la Spitalul Elias că i-au sechestrat tatăl și nu vor să îl lase să beneficieze de tratament la o clinică privată. Lavinia Chirilă susține că, fără voia sa, renumitul profesor universitar, supranumit părintele homeopatiei românești, a fost mutat la secția de recuperare a spitalului, în condiții insalubre.

Momente grele pentru renumitul profesor universitar doctor Pavel Chirilă, supranumit părintele homeopatiei românești. La mai bine de o lună după ce a suferit un accdent vascular cerebral, în dimineții de luni, fără acordul Laviniei Chirilă, alte persoane din familie l-au externat și l-au mutat de la Centrul Medical Provita la spitalul Elias, secția recuperare.

Activenews.ro transmite că profesorul stă în condiții de insalubritate, fără căldură în cameră, fără asistența medicală de care are nevoie, starea reputatului medic deteriorându-se grav în doar câteva ore.

Deși, în urma insistenței fiicei sale, o clinică particulară acceptase internarea doctorului Pavel Chirilă, conducerea secției, în speță doctorul Mihai Berteanu, refuză să-i dea drumul, deși respectiva instituție medicală privată are condiții superioare celor de la „Elias”. Mai mult, Berteanu a dat ordin ca familia să fie scoasă din spital, doctorul Pavel Chirilă fiind practic, sechestrat.

După accidentul vascular cerebral suferit pe 19 ianuarie, doctorul Pavel Chirilă făcuse complicații pulmonare și infecție.  Recent, fiica sa, Lavinia, anunțase că starea acestuia se îmbunătățise considerabil.  Profesor Doctor Pavel Chirilă a fost internat de urgență în urma unui accident vascular cerebral.

Născut în anul 1946 la Slatina Nera (Caras Severin), Pavel Chirilă este medic primar de boli interne, doctor în științe medicale cu o lucrare despre „actul antiinflamator și antiinfecțios al extractelor vegetale”.

După 1989, a reușit să construiască mai multe instituții, care au avut influență pe plan național: spitalul creștin Christiana din București, școala postliceala sanitară omonimă, editura cu același nume, o clinică de tratamente naturiste – „Naturalia” – la Voluntari, lângă București, și tot acolo Centrul de îngrijiri paliative „Sf. Irina”, pentru bolnavii de cancer.

În plus, a ctitorit o mănăstire de maici în Pipera, o alta la Slatina Nera, dar și o biserică în Voluntari. În ultimii ani, dr. Pavel Chirilă a devenit unul dintre cei mai cunoscuți medici din București, specialist în tratamente naturiste și promotor al conceptului de medicină creștină. Lucrează la finalizarea primei clinici de recuperare oncologică din România, la Nera.