Doctor Mihail: Câte cafele putem să bem pe zi, de fapt

Doctor Mihail: Câte cafele putem să bem pe zi, de fapt Montaj foto EVZ. Sursa foto: dreamstime.com și Facebook

Doctor Mihail a dezvăluit câte cafele este bine să bem într-o zi. El a declarat că această băutură are o mulțime de beneficii, dacă nu este consumată în exces.

Doctorul Mihail a declarat că trei cafele pe zi sunt suficiente și că au o mulțime de beneficii pentru sănătatea. El a mai spus că există studii care arată că trei cafele scad mortalitatea.

„Cafeaua este băutura cu cei mai mulți antioxidanți din lume. Studiile spun că până la 5 cafele pe zi ne aduc foarte multe beneficii. De exemplu e un studiu care spune că 3 cafele consumate în medie pe zi demonstrează că aceste 3 cafele scad mortalitatea din orice cauză cu 17%”, a declarat Doctor Mihail.

Oamenii care beau cafea mor mai târziu

Și cercetătorii de la Southern Medical University din Guangzhou, China, au analizat datele despre obiceiurile de cafea și sănătate a peste 171.000 de rezidenți din Marea Britanie, care nu aveau cancer sau boala de inima la începutul studiului, pe o perioadă de șapte ani. Aceștia au constatat că cei care au băut cafea aveau șanse să moară mai târziu decât ceilalți.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Studiul nostru oferă dovezi puternice și convingătoare ale unei legături între metodele de preparare a cafelei, atacurile de cord și longevitatea”, au declarat cercetătorii.

Cercetătorii au descoperit că persoanele care au băut în mod regulat cafea neîndulcită au avut cu 16-21% mai puține șanse de a muri în timpul studiului decât colegii lor care nu au băut cafea. Potrivit studiilor, băutorii de cafea trăiesc mai mult, deoarece au un risc mai mic de boli precum boli de inimă, cancer și diabet. Cofeina poate crește concentrarea mentală și poate aduce beneficii sănătății creierului, în special la bătrânețe. Cafeaua este legată și de un risc mai scăzut de depresie și sinucidere.

Cafeaua mai conține și un număr mare de alți compuși care ar putea influența pozitiv sănătatea ta, inclusiv polifenolii, despre care cercetările arată că pot reduce inflamația, îmbunătăți bacteriile intestinale, stimulează metabolismul și moderează glicemia. Medicii recomandă ca această băutură să fie consumată dimineața sau la prânz.