Evenimentul Zilei > Justitie > DNA face pasul în față în DOSARUL lui Dragnea. În apel, PROCURORII vor cere o PEDEAPSĂ mai dură – surse judiciare
DNA face pasul în față în DOSARUL lui Dragnea. În apel, PROCURORII vor cere o PEDEAPSĂ mai dură – surse judiciare

DNA face pasul în față în DOSARUL lui Dragnea. În apel, PROCURORII vor cere o PEDEAPSĂ mai dură – surse judiciare

Se precipită lucrurile în dosarul de la ÎCCJ al liderului PSD, Liviu Dragnea. După ce a fost condamnat, în primă instanță, la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu, DNA ar urma să ceară o pedeapsă mai mare.

Conform unor surse judiciare, care au venit cu informații cazul lui Dragnea, DNA ar vrea majorarea pedepsei, în ultima etapă procesuală, conform informațiilor prezentate de Digi 24.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat, joi, sentința în dosarul „DGASPC Teleorman", în care a fost judecat Dragnea, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Liviu Dragnea a fost condamnat pe fond la o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Decizia celor trei judecători de la Secţia Penală poate fi atacată la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi. A existat şi o opinie separată a unui judecător, care l-a achitat pe Liviu Dragnea atât pentru instigare la abuz în serviciu, cât şi pentru fals intelectual               

S-au dat următoarele condamnări:

Floarea Alesu – 3 ani și șapte luni și 20 de zile cu executare

Rodica Miloș – 3 ani cu suspendare, cu termen de încercare de 5 ani

Șefu Olguța – 3 ani de închisoare cu suspendare, termen de încercare 5 ani

Ionel Marineci – 3 ani de închisoare cu suspendare, termen de încercare de 5 ani

Valentina Mirela Marica – 3 ani de închisoare cu suspendare, termen de încercare de 5 ani

Bombobica Prodana, fostă Dragnea – încetează procesul penal, primește amendă de 1000 de lei

Claudiu Balaban – 3 ani de închisoare cu suspendare, termen de încercare de 5 ani

Gheorghe Nicușor – 1 an de închisoare cu suspendare, termen de încercare 3 ani

Anisa Stoica – 1 an de închisoare cu suspendare, termen de încercare 3 ani

Adriana Botorogeanu – 2 ani de închisoare cu suspendare, termen de încercare de 4 ani

Până la această decizie, pronunțarea sentinței fusese amânată de două ori. La ultimul termen al procesului din 15 mai, procurorul de şedinţă a cerut pentru Liviu Dragnea pedepse orientate spre mediu prevăzut de lege, respectiv şapte ani şi şase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi doi ani şi şase luni pentru instigare la fals intelectual. De asemenea, în cazul liderului PSD, procurorul a susţinut că se impune constatarea că faptele din acest dosar sunt concurente cu cele din dosarul „Referendumul", în care Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare, astfel impunându-se anularea suspendării şi transformarea într-o pedeapsă cu executare.