Bomba-audio de la DNA Oradea, în atenția Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie

Bomba-audio de la DNA Oradea, în atenția Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie

Cazul înregistrării explozive a unei şedinţe a DNA Oradea, din ianuarie 2018, a fost preluat de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, din cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ.

”Pe rolul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, urmare a unui denunţ formulat de o organizaţie non-guvernamentală, s-a constituit un dosar penal având ca obiect conţinutul unor convorbiri dintr-o înregistrare audio apărută în spaţiul public şi care ar fi fost purtată între procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea”, comunică Parchetul.

”Precizăm că în această cauză, în cursul zilei de astăzi, 4 ianuarie 2019, procurorii au dispus începerea urmăririi penale in rem. Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică”, se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

O înregistrare explozivă a unei şedinţe a DNA Oradea din ianuarie 2018, a fost publicată pe internet. Protagoniştii discuţiei sunt procurori Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Ciprian, Pantea Cosmin şi Rus Lucian.  

Ne puteți urmări și pe Google News

Înregistrarea discuţiei dintre cei cinci procurori a fost postată de site-ul Cabinetului de Avocatură Doseanu şi Asociaţii, doseanu.ro, care susţine că cel care a trimis-o a dorit să rămână anonim.

În cazul în care înregistrarea este reală, avocatul susţine că „apar detalii incredibile despre completele favorabile DNA Oradea şi cele nefavorabile, despre acţiuni de intimidare a judecătorilor prin trimiterea a 2 judecători în judecată.”

Potrivit acestuia, în discuţie apar numele următorilor judecători: Denisa Vidican, Cioflan Adina, Soane Laura, Udroiu Mihail Filimon Florin, Musta Ovidiu, Berindei Olimpiu Daniel, Mihaela Patraus, Roman Florica ( Curtea de Apel Oradea ), Bic Denisa, Vlad Marian ( Tribunalul Bihor la un moment dat ), judecătoarele Haiduc Simona, Miclo Laura, Remus Nemes ( Tribunalul Satu Mare ).

Detalii din înregistrare AICI