DNA a dispus, de asemenea, neînceperea urmăririi penale față de un alt lider liberal din Alba, Florin Roman, vicepreședinte al Consiliului Județean și președinte al PNL Alba Iulia, care a declarat, luni, că a aflat doar acum că a fost cercetat în acest dosar, după ce a primit prin poștă ordonanța. El a susținut că nu a fost niciodată citat pentru declarații în fața procurorilor.

Potrivit unei ordonanțe a DNA, senatorul Teodor Atanasiu, deputat în 2012, a fost scos de sub urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase de natură electorală partidului politic din care face parte, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.

Atanasiu a fost audiat în august 2012 la sediul DNA Cluj într-un dosar privind referendumul din 29 iulie pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. Acesta a spus atunci că a fost audiat ca învinuit, în calitate de președinte al organizației județene Alba a PNL, și că procurorii l-au întrebat ceva legat de "cumpărare de voturi sau cumpărare de influență, ca să meargă lumea la vot".

Liberalul a spus atunci că nu cunoaște nimic despre aceste învinuiri și că nu și le însușește.

Te-ar putea interesa și: