Evenimentul Zilei > Justitie > DNA investigheaza INTALNIREA misterioasa la care i s-ar fi decis SOARTA lui Codrut Marta. Alina Petre: Sper ca legea sa ma protejeze
DNA investigheaza INTALNIREA misterioasa la care i s-ar fi decis SOARTA lui Codrut Marta. Alina Petre: Sper ca legea sa ma protejeze

DNA investigheaza INTALNIREA misterioasa la care i s-ar fi decis SOARTA lui Codrut Marta. Alina Petre: Sper ca legea sa ma protejeze

Procurorii DNA ii verifica spusele, mai ales ca ar confirma ceea ce politistii banuiau de-acum un an: ca Marta nu ar mai fi in viata.

Alina Petre sustine ca lui Marta, seful de cabinet al lui Sorin Blejnar care a condus Fiscul, i s-ar fi hotarat soarta dupa un pranz de taina. Cei acuzati de fosta nora a lui Virgil Magureanu, nu au fost de gasit ca sa-si exprime punctul de vedere, potrivit StirileProtv.

"Nu imi permit masuri de protectie sper sa ma protejeze statul si legea." Aflata din nou la DNA, de data asta la Ploiesti, Alina Petre s-a dovedit astazi extrem de rezervata in declaratii. Sustine ca a fost amenintata dupa ce a facut dezvaluiri. Femeia va merge in fatza procurorilor si la Bucuresti pentru ca trebuie sa ofere amanunte legate de disparitia lui Codrut Marta, fostul sef de cabinet a lui Sorin Blejanr, presedintele ANAF in urma cu 4 ani.

Ea sustine intr-un denunt ca pe 10 martie 2012, la un pranz tinut intr-o vila din Snagov, doi oameni de afaceri, Dragos Dobrescu si Elan Schwartzenberg, ar fi vorbit despre Marta. Cei doi sustineau ca Marta stia multe despre afacerile lor si ar fi blocat intr-un cont 10 milioane de euro, bani ce le apartineau.

"Atmosfera de la masa a fost tensionata datorita acestor discutii, mai ales din momentul in care Dobrescu Dragos a declarat ca Marta Codrut trebuie sa fie lichidat si a precizat ca urmeaza sa ingroape cadavrul intr-o padure, precizand textual: "Bai, asta acum se joaca cu noi? I-am data mana libera si el acum se apuca sa ciripeasca? Gata, Codrut trebuie sa dispara! Si stiu si padurea unde sa-l ingropam."

"Eu am zis, la fel si sotul, ca e o gluma. Dar dupa cateva zile, a venit acasa verde la fata si m-a anuntat ca Marta a disparut."

Alina mai spune ca ulterior Marta a fost declarat public disparut si a fost pus sub urmarire de Politia Romana. Ancheta nu a dus pana acum la vreun rezultat. Anchetatorii aveau suspiciuni inca de anul trecut ca Marta nu ar mai fi in viata, insa in acelasi timp nu au reusit sa stabileasca daca barbatul a fost ucis.

Cel care ar putea oferi unele lamuriri este Elan Schwartzenberg. Acesta a plecat din Romania de mai bine de doi ani, dupa ce trecuse pe la DNA sa dea declaratii in fata procurorilor anticoruptie.

El a fost filmat in Israel in anul 2014, in timpul unei vizite oficiale a presedintelui Traian Basescu in Israel. Parea ca voia sa aiba o discutie cu seful statului, insa a plecat la scurta vreme.

Nu am reusit sa il contactam pentru a-i cere un punct de vedere. Omul de afaceri Dobrescu Dragos sta, conform ultimelor informatii, la Monaco si nici el nu a fost de gasit.

Marturia Alinei Petre legata de acel pranz in care s-ar fi discutat moartea lui Marta continua si cu o marturie legata de protectia pe care cei doi oameni de afaceri ar fi avut-o din partea presedintelui din acea vreme.

"Cei doi, Dobrescu Dragos si Schwartzenberg Elan, discutau deschis despre faptul ca, in schimbul acestei protectii de la cel mai inalt nivel pentru afacerile lor ilegale, ofereau in mod constant sume mari de bani, inclusiv au contribuit la finantarea ilegala a campaniei electorale a lui Basescu Traian in cadrul alegerilor prezidentiale din 2009…. "

Traian Basescu a transmis sursei citate ca "ieri am discutat cu trezorierul PDL si cu Vasile Blaga de doua ori, amandoi garantandu-mi ca niciodata Florian Walter si Dragos Dobrescu nu au finantat campania mea."