DNA ar fi comunicat arestarea unei persoane care aștepta la coadă să intre la audieri

DNA ar fi comunicat arestarea unei persoane care aștepta la coadă să intre la audieri

Un avocat reclamă faptul că Direcția Națională Anticorupție i-ar fi dus clientul la mandat de arestare într-un comunicat de presă, chiar înainte de a intra cu el la audieri. 

Un avocat reclamă faptul că Direcția Națională Anticorupție ar fi arestat un acuzat într-un comunicat de presă, chiar înainte de a intra la audieri.

Avocatul Cosmina Cerva a postat pe pagina de facebook link către comunicatul DNA, în care reclamă faptul că fostul șef al SIPI este una din persoanele propuse spre arestare în cazul de la Suceava. Se înțelege că ea îl reprezintă în fața instanței și că, înainte să afle acuzațiile și probele din dosarul penal, DNA a emis comunicatul.

”Practicile DNA prin care apar comunicatele înainte să afle inculpații și avocații ce fapte cercetează procurorii vieții, nu au încetat! Acum 57 de minute a apărut comunicatul prin care aflu că urmează să merg la TB cu propunere de arestare, asta în condițiile în care eu sunt în sala de așteptare la DNA și încă nu am intrat la audieri. ”, a scris Cosmina Cerva pe Facebook, avocata ofițerului acuzat de mită.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

 

Cazul de la Suceava

Șeful Serviciului Judeţean de Protecţie Internă (SIPISuceava a fost reținut de DNA pentru corupție. Procurorii îl acuză pe colonelul Florin Constantin Timu de luare de mită şi folosirea informaţiilor care nu sunt destinate publicităţii.

Potrivit unui comunicat de presă emis de DNA, procurorii au dispus, în data de 4 martie 2021, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinere pentru 24 de ore pentru colonelul Timu. Măsura a intrat în vigoare de joi. Nu se precizează, însă ora la care s-a dispus reținerea. Aceasta poate fi imediat după miezul nopții, deoarece colonelul a fost adus la audieri de miercuri, când a apărut prima știre despre caz.

Acesta este acuzat de comiterea infracţiunilor de luare de mită, în formă continuată (5 acte materiale). De asemenea, procurorii susțin că acesta a transmis informații confidențiale unor persoane neautorizate.

Șeful Serviciului de Protecție Internă Suceava reținut pentru corupție

De asemenea, arată sursa citată, în aceeaşi cauză s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de Radu Ionuţ Obreja. Este comisar şef de poliţie, fost şef al Compartimentului Regim Permise de Conducere şi Examinări din cadrul SPCRPCIV Suceava. Acesta este acuzat de comiterea unei infracţiuni de dare de mită, în formă continuată (5 acte materiale). În prezent, Radu Ionuţ Obreja este arestat într-o altă cauză.

Cei doi vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, informează DNA.

Dosarul în care este anchetat colonel Florin Constantin Timu s-a disjuns din cauza penală privind activităţi de corupţie comise la Compartimentul permise de conducere auto Suceava, spun anchetatorii.

Serviciul de Protecţie Internă este o structură de informaţii din subordinea DIPI a Ministerului Afacerilor Interne.

Colonelul oferea protecție contra bani

Potrivit procurorilor anticorupție, colonelul Timu a oferit protecție juridică celor implicați în fapte de corupție. În perioada 2017 -2020, Florin Constantin Timu, în calitate de şef al Serviciul Judeţean de Protecţie Internă Suceava, ar fi primit de la Radu-Ionuţ Obreja, în mod direct sau prin intermediar, diverse sume de bani. Acestea erau cuprinse între 2.000 şi 90.000 euro. De asemenea, colonelul a mai primit și un autoturism în valoare de aproximativ 9.000 euro. În schimb, el trebuia să închidă ochii la faptele de corupție și să nu anunțe organele de urmărire penală.

De asemenea, arată DNA, Timu i-ar fi divulgat lui Obreja informaţii confidențiale pe care le deţinea. Astfel, Radu-Ionuţ Obreja și complicii săi s-au putut feri de eventuale anchete penale.

DGPI se desolidariează de cazul de la Suceava

Într-un comunicat de presă, oficialii Direcţiei Generale de Protecție Internă (DGPI) susțin că au oferit tot sprijinul procurorilor în acest caz. DGPI ia măsuri complementare pentru susținerea anchetei DNA.

„În contextul instrumentării de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari a unei cauze penale, ce vizează documentarea unor suspiciuni privind infracțiuni de corupție săvârșite de personal al structurii teritoriale Suceava a DGPI, vă aducem la cunoştinţă că la nivelul direcției generale sunt întreprinse măsuri complementare pentru sprijinirea anchetei DNA”, se arată în comunicat.