Djokovic, unul dintre cei mai bogați sportivi din lume. De unde îi vin cei mai mulți bani
- Maria Pană
- 16 noiembrie 2023, 16:00
Novak Djokovic este unul dintre cei mai bogați sportivi. Cu o avere de peste 150 de milioane, tenismenul încearcă să le facă viața celor pasionați de acest sport mai ușoară.
Djokovic este tenismenul cu cea mai mare avere. Vorbim despre 170 de milioane de dolari. Chiar și așa întrebat câți bani are în cont, Novak a spus : 900 de euro. Restul banilor se află în diferite investiții. Cei mai mulți bani i-a făcut din tenis și câștigarea diferitelor turnee la care a participat.
Așa a reușit să îi surclaseze financiar pe Rafael Nadal a cărui avere este estimată la 135 de milioane de dolari și pe Federer care ar deține 131 de milioane dolari. De altfel, sârbul a stabilit și recordul la premii în bani. Pentru un singur sezon al ATP Tour a câștigat 21,6 milioane de dolari în 2015.
Pe de altă parte, sârbul face bani frumoși și din diferite colaborări cu mărci de sport, apariții, licențe. În ultimul an, potrivit estimărilor Forbes, Djokovic a făcut 20 de milioane de dolari din aceste activități. Doar că aceste câștiguri ar fi undeva la 340 de milioane de dolari. De trei ori mai puțin decât ale lui Federer care ar fi câștigat 990 de milioane de dolari.
Djokovic luptă pentru jucătorii care nu au bani
Pe de altă parte, Djokovic este unul dintre puținii jucători care a ridicat problema costului practicării acestui sport. Mai exact, el spune că numai cei care au bani își pot permite să îl practice.
Asta pentru că echipamentele, antrenorii, deplasările, toate aceste lucruri trebuie plătite de jucător sau de familia lui.de altfel el a explicat că foarte mulți jucători au probleme financiare la început de drum. Foarte multți dintre ei se văd nevoiți să renunțe, chiar dacă ar avea talent și ar putea face carieră.
Drept urmare, declarațiile lui nu au rămas fără ecou. Asta pentru oficialii ATP au stabilit ca din 2024 să facă anumite schimbări. Mai exact de la anul primii 250 de clasați în ATP vor avea salarii anuale, pentru ca anumite costuri să poată fi amortizate mai ușor. Sunt voci care spun că acest lucru nu este suficient, cu toate acestea, e totuși un început.