Evenimentul Zilei > Social > Distanţarea socială va dura mai mult decât credem. Până când vom sta departe unul de altul
Distanţarea socială va dura mai mult decât credem. Până când vom sta departe unul de altul

Distanţarea socială va dura mai mult decât credem. Până când vom sta departe unul de altul

Potrivit cercetătorilor, distanţarea socială va fi necesară până în 2022. În aşteptarea unui vaccin, va fi nevoie de timp ca să ajungem la imunitatea colectivă.

Perioada de distanţare socială va fi probabil necesară până în 2022, pentru a împiedica noul coronavirus să blocheze spitalele din SUA, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Harvard, publicat de Science.

Experţii de la Harvard spun că vor fi necesare luni de zile, poate ani, până la dezvoltarea şi testarea unui vaccin pe oameni.

Marc Lipstich, profesor de epidemiologie, explică faptul că acceptând o mai mare contaminare, virusul va lovi inevitabil un procent crescut de populaţie. Acest lucru va îmbolnăvi şi mai multe persoane, dar va avea avantajul că va construi treptat imunitatea colectivă a populaţiei până la nivelul când virusul nu va mai avea pe cine să contamineze.

Durata imunităţii, marea necunoscută

Nu se ştie încă dacă persoanele infectate vor dezvolta o imunitate pe termen scurt sau lung. Pentru boli înrudite ca răceala, imunitatea se erodează după un an. La SARS este mai lungă. Pentru cercetători o chestiune este foarte clară, că noul coronavirus nu va dispărea de azi pe mâine.

Potrivit acestora e improbabil ca imunitatea să fie atât de puternică şi suficient de rezistentă pentru a face să dispară coronavirusul la terminarea primei unde pe care tocmai o traversăm, notează 20 Minutes.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: