Suspectul s-a prezentat duminică seara, în jurul orei 20.40, la secţia de votare nr. 21 de la Colegiul Tehnic "Transilvania" din Deva, având la el 23 de solicitări pentru urna mobilă. Preşedintele comisiei de votare a verificat numele din cereri şi a constatat că şapte dintre persoanele care, chipurile, solicitau urna mobilă, făcuseră deja un efort, veniseră la secţia de votare şi îşi exprimaseră opţiunea, fiind înscrise pe listele permanente.
În acelaşi timp cu apariţia cererilor pentru urna mobilă, un al optulea alegător, o bătrână pe numele căreia era întocmită o asemenea cerecere, se prezentase la secţia de votare. Aceasta nu şi-a recunoscut semnătura pusă pe solicitarea cu numele ei, spunând că nu a depus o asemenea cerere, chiar dacă pe solicitarea scrisă datele sale de stare civilă erau scrise corect.

A dat cererile şi a fugit
"Individul a venit la secţie, a chemat afară pe unul dintre membrii comisiei de votare, i-a dat cererile şi s-a făcut dispărut înainte ca membrul comisiei să apuce să-l întrebe cine este. Preşedintele comisiei de votare a fost îndeajuns de vigilent ca să dispună verificarea numelor din cereri şi aşa s-a constatat neregula. Urna mobilă nu a mai plecat spre domiciliile celor pe numele cărora fuseseră întocmite cererile. Toţi cei 23 de cetăţeni menţionaţi în cereri vor fi audiaţi, dar se pare că niciunul dintre aceştia nu a solicitat urna mobilă", spune purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.
Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Mai multe dosare
Poliţiştii hunedoreni efectuează cercetări în alte şapte dosare penale care vizează încălcări ale legislaţiei electorale. În 6 cazuri este vorba despre persoane care au promis bani şi bunuri alegătorilor pentru a se prezenta la urne, majoritatea acestora fiind implicate în acţiunea "Tombola", relatată de Evz încă de vineri. Un alt dosar penal a fost deschis după ce patronul unei firma din Brad i-ar fi ameninţat pe angajaţi că îi concediază dacă îndrăznesc să meargă la vot. În aceste dosare sunt cercetate şase persoane, toate în stare de libertate.
În judeţul Hunedoara, prezenţa la urne a fost de aproape 52 la sută, cu mult peste media judeţelor din Transilvania.