Editura Evenimentul si Capital

Discuții aprinse la Justiție. Miza este foarte mare

Tudorel Toader
Autor: | | 0 Comentarii | 1839 Vizualizari

Operaţionalizarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) s-a aflat printre temele discutate astăzi în cadrul misiunii de evaluare MCV, a anunţat Ministerul Justiţiei, într-un comunicat de presă.

În cadrul reuniunii interinstituţionale de la sediul MJ au fost discutate aspectele legate de stadiul îndeplinirii recomandării 12 din Raportul MCV, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

"Această recomandare se referă la asigurarea faptului că Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate este operaţională pe deplin şi efectiv, astfel încât să poată publica primul raport anual cu informaţii statistice fiabile privind confiscarea de bunuri provenite din săvârşirea de infracţiuni. Agenţia ar trebui să instituie un sistem de raportare periodică cu privire la dezvoltarea capacităţii sale administrative, la rezultatele obţinute în confiscarea şi la gestionarea bunurilor provenite din săvârşirea de infracţiuni", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a reiterat determinarea de a consolida ANABI şi de a susţine activitatea acesteia, astfel încât să devină o instituţie eficientă.

"Directorul general ANABI a prezentat bilanţul activităţii Agenţiei şi proiectele de viitor. S-a discutat şi pe marginea necesităţii operaţionalizării Registrului Naţional de Evidenţă a creanţelor provenite din infracţiuni, proiect menit să ofere statistici actualizate cu privire la sumele şi bunurile indisponibilizate, precum şi gradul de recuperare a produselor infracţiunii", se menţionează în comunicatul MJ.

La discuţii au participat, pe lângă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, secretarul de stat Marieta Safta şi Cornel Virgiliu Călinescu - director general al ANABI.

Pagina 1 din 1
Tag-uri: discutii, justitie, naabi, mcvStirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI