Directorul Antenelor: „Nu știu care a fost reprezentarea mentală a lui Dan Voiculescu”

Directorul Antenelor: „Nu știu care a fost reprezentarea mentală a lui Dan Voiculescu”

Directorul general Antena Grup a susținut că Dan Voiculescu și Camelia Voiculescu nu au știut de șantajul făcut la adresa lui Ioan Bendei, aministratorul RCS&RDS.

Sorin Alexandrescu, directorul al Antena Grup, s-a apărat ieri în Dosarul „Șantaj la Felix TV” prezentând infracțiunea de care îl acuză DNA ca pe un demers jurnalistic. În acest sens, în fața judecătorului Ionuț- Victor Voina, de la Curtea de Apel, acesta a repetat obsedant, de 67 de ori, „demers jurnalistic”. Audierile au durat cinci ore. Reamintim că anchetatorii susțin că acesta a exercitat acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS, amenințându-l cu publicarea la televizor a unor presupuse fapte de corupție. Prin această atitudine urmărea să-i impună să ajungă la o înțelegere contractuală între Antena Grup și RCS&RDS. Contractul viza retransmisia prin satelit a programelor Antena Grup în rețeaua Digi. Miza: 35 de milioane de euro.

Cât despre reporterul care a făcut „demersul jurnalistic”, Alexandrescu a spus că el a fost autorul. „Nu era prima dată când făceam o astfel de cercetare”, a răspuns el, la curiozitatea judecătorului cum de avea timp să fie și reporter de investigație.

La câteva clipe, „jurnalistul” din Alexandrescu a inventat o nouă metodă de a face presă: a făcut promovare, prin teaser, unui subiect pe care nu îl filmase mai deloc. DNA-ul susține că aceste promo- uri/teasere erau doar pentru a pune presiune pe Bendei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cât despre sursa care i-a adus contractul între RDS&RCS și Bodu, societatea lui Dumitru Dragomir, cu care Alexandrescu l-a șantajat pe Bendei, directorul lui Felix a precizat că s-a trezit cu documentul pe birou.

Alexandrescu, contrazis de SRI și fostul șef ANAF

Omul lui Voiculescu a negat că a primit acest contract de la Șerban Pop, fostul șef al ANAF, așa cum susțin procurorii. Declarațiile lui Alexandrescu se bat cap în cap cu cele ale lui Pop. Acesta a precizat că a vorbit cu Alexandrescu despre contractul dintre Bodu și RCS în luna februarie 2013. În schimb, directorul Antenelor susține că de-abia în luna aprilie 2013 a primit plicul anonim.

O altă probă îl contrazice pe directorul general. Este vorba de o expertiză realizată de Serviciul Român de Informații din care reiese că sursa anonimă era Pop. Alexandrescu a mai susținut că Dan Voiculescu și fiica lui, Camelia, nu au știut de discuțiile cu Bendei.

La următorul termen, pe 17 aprilie, Camelia va da declarații în fața instanței.

„Cum merge treaba cu RDS-ul”

Pe 13 mai 2013, Dan Voiculescu și Alexandrescu au o discuție legată de„problema” RDS. Voiculescu: „Cum merge treaba cu RCS-ul? Alexandrescu: Lucrăm, deja avem pe post ceva. Deci lucrăm la ea. Voiculescu: Bravo. Alexandrescu: Da. Voiculescu: Bine. Da’ nu, cred că ar trebui în afară de pe post. Întrebat care e semnificația discuției, directorul Antenelor a răspuns. „Nu știu care a fost reprezentarea mentală a lui în această discuție”.