Înscrierile la facultățile din țară se vor desfășura și în acest an în luna iulie și respectiv septembrie. Bunăoară, Universitatea din București a anunțat că perioada înscrierilor are loc între 6 – 26 iulie în timp ce înscrierile la diversele facultăți din cadrul Universității de Vest din Timișoara vor avea loc între 10 – 28 iulie iar Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a alocat o săptămână înscrierilor: 11 – 17 iulie, ca să dăm numai câteva exemple. Pentru cei care ratează prima sesiune de înscrieri, sesiunea din toamnă, cea din septembrie, le mai oferă o șansă. La nivel național, cerințele legate de admitere nu s-au schimbat foarte mult. Dacă la unele facultăți este necesară doar diploma de bacalaureat și foaia matricolă ca și metodă de admitere, la altele, precum facultatea de medicina, ce cer adiacent probe scrise de regulă sub formă de teste grilă.

Ani la rând tinerii români dar și cei străini care doreau să studieze în România s-au confruntat cu dificultatea de a găsi resurse online în ceea ce privește liste ale universităților, condiții de admitere, termene limită și altele.

În ultimul deceniu, mediul online este sursa primară de a căuta informații pentru noile generații, astfel că nu este de mirare creșterea căutărilor legate de admiterea la facultăți. Mai nou, din ce în ce mai multe universități oferă și o variantă în limba engleză a programului de înscrieri.

Una dintre cele mai facile forme de accesare a informațiilor este utilizarea motoarelor de căutare utilizând formate specifice, axate pe cuvinte cheie, spre exemplu: „UMF Cluj-Napoca admitere 2018”.

Pot fi luate în considerare directoarele web care au un anumit grad de discreție editorială și care oferă ramuri regionale, cum ar fi Jasmine Directory. Acest catalog online a fost creat în 2009 și oferă, printre altele, resurse educaționale incluzând și o listă a universităților din țară și din străinătate, structurate pe categorii. Directorul este accesibil online, este prezentat în limba engleză și fiecare resursă are atașată o adresă (Google Maps) și numere de telefon. Ceea ce face cu adevărat special acest director e faptul că oricine poate sugera o resursă pentru a fi considerată spre adăugare, pentru a îmbunătăți oferta de informații în timp real.

În continuare rămâne recomandabilă și vizitarea secretariatelor și consultarea periodică a informațiilor privind admiterea direct pe site-urile universităților vizate. (Sursa fotto: USAMVBT)

 

Te-ar putea interesa și: