Evenimentul Zilei > Actualitate > DIRECT din arhivele Vaticanului: Teoria care răstoarnă tot ce ştiam despre DACI, romani şi istoria Europei / VIDEO
DIRECT din arhivele Vaticanului: Teoria care răstoarnă tot ce ştiam despre DACI, romani şi istoria Europei / VIDEO

DIRECT din arhivele Vaticanului: Teoria care răstoarnă tot ce ştiam despre DACI, romani şi istoria Europei / VIDEO

Într-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea şi membru al Comisiei Teologice Internaţionale, unul din oamenii care au avut acces la documente secrete din arhiva Vaticanului, a făcut o declaraţie surprinzătoare.
Citiţi mai mult: O TEORIE UIMITOARE răstoarnă ISTORIA antică a Europei. Leagănul civilizației OCCIDENTALE este la poalele CARPAȚILOR, chiar în ROMÂNIA – VIDEO

Miceal Ledwith, omul care a avut acces la arhivele secrete ale Vaticanului, a declarat că, potrivit informaţiilor pe care le deţine, limba latină se trage din limba română arhaică şi nu invers cum cred lingviştii.

  • Cum arată fabrica BOEING, unde se produc unele dintre cele mai performante avioane din lume| GALERIE FOTO
Unul şi acelaşi popor

“Chiar dacă se ştie că latina e limba oficială a Bisericii Catolice, precum şi limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai puţină lume cunoaşte că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, şi nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba română este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă românească. Aşadar, vreau să-i salut pe oamenii din Munţii Bucegi, din Braşov, din Bucureşti. Voi sunteţi cei care aţi oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latină – n.r.)”.

Conform declaraţiei lui Ledwith, la întâlnirea lor cu romanii, dacii nu au avut nevoie de translatori. Vorbeau în limba din care se născuse chiar latina! Pe Columna de la Roma, solii daci se adresează împăratului Traian fără translator. Din această perspectivă, românii apar drept unul şi acelaşi popor cu dacii, continuatorii direcţi şi legitimi ai acestora. Mai mult, rezultă  că şi romanii au fost de neam tracic.

  • Cea mai TRĂSNITĂ mașină din lume. Rusul care a construit automobilul Maximus Maxima | GALERIE FOTO

Un grup de cercetători

În anul 2012, documentarul "Dacii, adevăruri tulburătoare", realizat de către scriitorul Daniel Roxin a stârnit reacţii atât în lumea ştiinţifică, cât şi în spaţiul virtual, unde s-au creat adevărate dezbateri. Totul a pornit de la un grup de cercetători care susţine că dacii şi romanii ar avea strămoşi comuni, iar limba pe care o vorbim nu este nici pe departe limba impusă de cuceritorii Daciei.

Studiul spune că tracii au ocupat o mare parte din Europa, având Marea Neagră în centrul zonei lor de dominaţie. Din această zonă s-ar fi desprins cei care au înfiinţat Roma, de unde ar rezulta că nu noi suntem urmaşii romanilor, ci o parte dintre romani sunt urmaşii tracilor. Cercetătorii spun că documentarul se bazează pe un studiu de paleogenetică realizat la Institutul de Biologie Umană al Universităţii din Hamburg, Germania şi pe analiza unor oseminte descoperite în siturile arheologice din zonele în care au locuit dacii.

  • Surprinzător? Americanii au descoperit proprietăţile MIRACULOASE ale ŢUICII de prune

La momentul respectiv, istoricii din România s-au arătat extrem de consternaţi. Spre exemplu, istoricul Zoe Petre a condamnat „lipsa de expertiză a celor care au realizat documentarul, dar şi confuziile care au fost create”. Iar informaţiile le-a calificat drept "pure speculaţii, fără fundament istoric".
Proiect amplu
Potrivit danielroxin.blogspot.ro, „filmul face parte dintr-un proiect mai amplu ce vizeaza recuperarea adevarului istoric iar acesta este primul pas hotărât! Aşa după cum veţi constata, dovezile ştiinţifice la care se face referire şi argumentaţia bazată pe izvoare istorice autentice, aduc informaţii inedite şi extrem de valoroase, capabile să determine o rescriere a istoriei acestui popor.

  • Momente vesele şi triste cu Gâdea, Crin şi MRU la Antena 3

Toate acestea sunt susţinute de personalităţi şi specialişti care merită cu adevărat să fie ascultaţi: General (rez.) dr. Mircea Chelaru (fost Şef al Marelui Stat Major al Armatei Române), Dr. Napoleon Săvescu (director fondator al Dacia Revival International Society), General (rez.) Nicolae Spiroiu (fost Ministru al Apărării Naţionale), Prof. dr. Mihai Popescu (Biblioteca Militară Naţională), Prof. univ. dr. dr. Alexander Rodewald (directorul Institutului de Biologie Umană al Universităţii din Hamburg, Germania), Dr. Georgeta Cardos (cercetător ştiinţific biolog specialist genetică – Institutul Victor Babeş), Prof. doctorand Sebastian Stănculescu (paleografie şi antropologie culturală)”.

<iframe src="//www.youtube.com/embed/duj_84hnc58" width="620" frameborder="0" height="418"></iframe>
ARTICOLE POPULARE
Vezi GALERIA FOTO cu locurile înfricoşătoare de pe pământ

Vezi GALERIA FOTO cu imaginile surprinse de GOOGLE MAPS

VEZI GALERIA FOTO CU STARURILE HOMOSEXUALE
VEZI GALERIA FOTO CU MESAJELE DESPRE SFÂRŞITUL LUMII
VEZI GALERIA GOTO CU PROFESOARA ŞI BĂIATUL DE 16 ANI
VEZI GALERIA FOTO CU PITONUL CAND INGHITE CROCODILUL

VEZI GALERIA FOTO CU FETELE CARE ŞI-AU VÂNDUT VIRGINITATEA
Vezi GALERIA FOTO cu opt cele mai psihedelice peisaje din lume

VEZI GALERIE FOTO CU CEI CARE AU CREZUT CĂ SUNT DUMNEZEU
VEZI GALERIA FOTO CU FEMEILE CARE AU DEVENIT BĂRBAŢI
VEZI GALERIA FOTO CU VEDETELE LA BĂTRÂNEŢE

VEZI GALERIE FOTO CU IMAGINILE DIN CONCURS
VEZI GALERIA FOTO CU LOCUINTELE VEDETELOR
Vezi GALERIA FOTO cu rănile pe care cele două le-au avut după atac
Vezi GALERIE FOTO cu momentul în care o femeie a născut pe stradă
GALERIE FOTO cu cele mai nereuşite fotografii modificate în photoshop
Vezi o GALERIE FOTO cu cele mai ciudate locuri în care tinerii au ales să facă sex
Vezi aici GALERIA FOTO cu motănelul ale cărui lăbuţe din faţă au fost secţionate
Vezi aici o GALERIE FOTO cu noul aspect al lui Britney Spears
Vezi GALERIA FOTO cu pustnicii din Rusia
Vezi aici GALERIA FOTO cu femeia care ducea fetiţe de 12 ani la produs

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.