Evenimentul Zilei > Actualitate > DIPLOMA DE EXCELENŢĂ „Restitutio” pentru cartea lui Florian Bichir, “Când satana îți dă târcoale… George Racoveanu, ucenicul lui Nae Ionescu, în Documentele Securității”
DIPLOMA DE EXCELENŢĂ „Restitutio” pentru cartea lui Florian Bichir,  “Când satana îți dă târcoale… George Racoveanu, ucenicul lui Nae Ionescu, în Documentele Securității”

DIPLOMA DE EXCELENŢĂ „Restitutio” pentru cartea lui Florian Bichir, “Când satana îți dă târcoale… George Racoveanu, ucenicul lui Nae Ionescu, în Documentele Securității”

Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România a premiat cu DIPLOMA DE EXCELENŢĂ „Restitutio” volumul lui Florian Bichir, “Când satana îți dă târcoale… George Racoveanu, ucenicul lui Nae Ionescu, în Documentele Securității”, Editura Agnos, Sibiu, 2013.

Anul acesta s-au prezentat în concurs peste 100 de articole, eseuri, cărți de jurnalism și de specialitate, emisiuni de radio și producții de televiziune, bune și foarte bune realizate în 2013.

Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR) premiază cele mai bune creaţii jurnalistice în cadrul unei competiţii profesionale, adresată membrilor ei, jurnalişti din presa scrisă şi on-line, din radio şi televiziune.

Acestea vor fi decernate vineri, 16 mai 2014, orele 11.00, într-un cadru festiv, asigurat de Biblioteca județeană “Dinicu Golescu” din Pitești, str. Victoriei nr. 18. 

Juriul, alcătuit din profesionişti în domeniul mass-media, a ales cele mai bune materiale pentru fiecare secţiune în parte și pe câştigătorii premiilor UZPR. Au apărut câteva nume noi de jurnaliști, realizatori, scenarişti şi regizori care vor trece cu bine pragul deceniului, producţiile lor bucurându-se de recunoaştere pe un termen lung.                                                         
Florian Bichir (n. 29 iulie 1973) este un jurnalist și scriitor român. Doctor în teologie – cu calificativul maxim, doctorand în științe politice, relații internaționale, SNSPA.                                                                                      

Absolvent al Colegiului Național de Apărare (C.N.Ap). Licențiat în filologie (limba – literatura română) și teologie ortodoxă, master în comunicare. Studii aprofundate la Bruxelles – Belgia și Salamina – Grecia.                                

În martie 2012 a fost ales de Parlamentul României membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), cu rang de ministru secretar de stat, pentru un mandat de 6 ani.                                

A publicat 19 volume. Ultima carte: "Istoria cu becul în ochi. De la românii din Waffen SS la amantele lui Nicu Ceaușescu", Editura RAO, 2013”