Evenimentul Zilei > Social > Dinu Vamă și-a tras vilă cu 12 camere | MEMORIA EVZ
Dinu Vamă și-a tras vilă cu 12 camere | MEMORIA EVZ

Dinu Vamă și-a tras vilă cu 12 camere | MEMORIA EVZ

Dinu Gheorghe, zis „Vamă“, fostul şef al Direcţiei Generale a Vămilor a intrat, în urmă cu 13 ani, într-un scandal cât casa pe care o cumpărase.

Şi-a luat cu doar 21.000 de dolari un palat de 12 camere, într-o zonă de fiţe din Capitală. Mai exact, în strada Herăstrău numărul 10. Numai că, imobilul pe care îl cumpărase fusese casă părintească, şi trecută fără titlu în proprietatea statului. Jak Sukyas a chemat în judecată Consiliul Local al Municipiului Bucureşti şi ICRAL Herăstrău Nord, instituţii ce aveau în proprietate, respectiv administrare, imobilul cumpărat de Dinu Vamă. Avocatul proprietarului care îşi revendicase casa s-a arătat, la acea vreme, deranjat de faptul că palatul fusese scos la vânzare, deşi cei de la primărie fuseseră înştiinţaţi că urmează să fie revendicată. Contactat telefonic de reporterii Evenimentului zilei, fostul şef al vămiilor s-a declarat foarte nervos de situaţia în care fusese pus: aceea de a da casa înapoi. „N-am făcut nimic ilegal. Eu am cumpărat casa în condiţii legale. Dacă i se cuvine acelui proprietar, i se va restitui“, a decarat Dinu Gheorghe.

INFO

După ce echipa Rapid a fost dată afară din cauza problemelor financiare, Dinu Gheorghe, fostul preşedinte giuleştean, a devenit analist sportiv.

CV

Emilia Șercan, jurnalista care a scris despre acest caz, a rămas fidelă acestei meserii. În prezent scrie la pressone.ro şi pe emiliasercan. blogspot.com – un blog de investigaţii.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.