Magistraţii Tribunalului Olt au respins miercuri, în camera preliminară, cererile şi excepţiile ridicate în dosarul Caracal şi au constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriu de către parchet, respectiv DIICOT.

De la bun început, un membru al familiei a sesizat partea „ciudată” a cazului și și-a spus părerea. La declanșarea anchetei, poate era doar o bănuială și o speranță, dar se pare că raționamentul bunicului Luizei ar putea fi corect, întrucât Dincă a făcut tot posibilul să îi țină departe de adevăr pe anchetatori.

Imediat după aflarea dispariției celor două fete, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, Gheorghe Dincă i-a trimis pe anchetatori pe piste false. Prima dată, la lacul de acumulare, apoi la Olt, mai departe la Corabia, la Dunăre, și, într-un final, oase aduse din cimitir și arse în butoi.  Bunicul Luizi Melencu are şi explicaţii

„De la început, așa cum am spus de la început, Gheorghe Dincă nu e criminal, nu a omorât pe nimeni, este un traficant de persoane, face parte dintr-o anumită rețea. În această situație, cineva trebuia să plătească, adică cel mai slab: Dincă. Se știa că era chiar monitorizat. Dincă nu le-a omoât pe fete, și le-a luat și le-a traficat. Avem convingerea că am fost mințiți, am fost trădați, instituțiile statului, în loc să-și facă datoria, au avut interesul să acopere rețea de traficanți de persoane”, a declarat bunicul Luizei Melencu, Stelian Iordache, în exclusivitate la România TV.


Familiile Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu au solicitat judecătorului de cameră preliminar, pe 20 mai, retrimiterea rechizitoriului la procurori,în vederea completării urmăririi penale, termenul pentru deliberare şi pronunţare fiind 3 iunie.

Solicitările şi excepţiile ridicate de părţile din dosar au fost respinse, miercuri, de către judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Olt. Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din „cazul Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).