Evenimentul Zilei > Actualitate > Dinastia Marii Britanii. Familia Regală care domină lumea
Dinastia Marii Britanii. Familia Regală care domină lumea

Dinastia Marii Britanii. Familia Regală care domină lumea

Vestea că Familia Regală Britanică se va mări a făcut repede înconjurul lumii, mai ales după anunțul dat de Prințul Harry și Meghan Markel, conform căruia așteaptă un copil în primăvara lui 2019. Familia Regală este din ce în ce mai numeroasă, Regina Elisabeta a II-a ajungând să aibă 15 nepoți și strănepoți.

După ce au făcut anunțul că așteaptă un copil, ducii de Sussex au plecat în prima vizită oficială în Australia, unde au început turnelul Regal.

Râvnitul Prinț William, în vârstă de 35 de ani, ar putea deveni viitorul rege al Marii Britanii, după ce tatăl acestuia, Prințul Charles, i-a cedat locul, fiind în momentul de față al doilea pe linia de succesiune. Este căsătorit din 2011 cu Kate Middleton, Ducesă de Cambridge și are doi copii, Prințul George, de 4 ani, al treilea pe linia de succesiune, și Prințesa Charlotte, de 2 ani, a patra pe linia de succesiune, și ultimul născut de numai șapte luni, Prințul Louis, care se află al cincilea pe linia de succesiune.

O dată cu nașterea micuțului Louis Arthur Charles, Prințul Harry a mai scăzut un loc pe linia de succesiune, ocupând locul 6. Considerat „nepotul favorit” al Reginei, Petter Phillips este fiul Prințesei Anne a Marii Britanii cu Mark Phillips. Are 40 de ani și e căsătorit cu canadianca Autumn Kelly, cu care are două fetițe, Savannah Phillips și Isla Elizabeth Phillips, ce nu au titlu regal. Zara Tindall, în vârstă de 36 de ani, este sora lui Peter Phillips și e căsătorită cu fostul jucător de rugby Mike Tindall.

O are pe Mia Grace Tindall în vârstă de 4 ani și urmează să devină din nou mămică. Ducii de York – Prințul Andrew și Sarah Ferguson au două fete. Prințesa Beatrice de York, în vârstă de 29 de ani, și Prințesa Eugenie, de 27 de ani, Domnișoara de onoare de la nunta lui William cu Kate Middleton, Lady Louise, este nepoata Reginei din partea fiului ei, Prințul Eduard cu contesa Sophie Wessex, și are numai 14 ani. Fratele ei mai mic, de 10 ani, James, Viconte de Severn, este un alt nepot al Reginei.