Potrivit unor documente medicale descoperite în SUA în 2012 (printre care şi un raport de 47 de pagini scris de Theodor Morell şi de alţi doctori care s-au ocupat de Hitler), Führerul a început, la mijlocul anilor ’40, să „tânjească” după cocaină, semn clar că era pe cale să dezvolte o dependenţă severă.

Pe lângă picăturile de ochi care conțineau cocoaină și care îi erau administrate de mai multe ori pe zi, liderul nazist a început să tragă (și) pe nas praf de cocaină „ca să îşi elibereze sinusurile şi să-şi calmeze durerea de gât”.

„Cocaina se poate să-i fi creat Führerului o stare de bine, însă nu a avut niciun efect asupra apetitului său sexual, de exemplu. Ca să rezolve această jenantă problemă, Theodor Morell a început să-i facă injecţii menite să-i sporească virilitatea”, dezvăluie scriitorul Giles Milton în volumul Când Hitler a luat cocaină și Lenin și-a pierdut creierul. Din culisele istoriei (Editura Corint, 2018).

„Substanţele astfel administrate – mai apreciază Milton – conţineau extracte din prostată de taur tânăr. Morell i-a mai prescris şi Testoviron, un medicament derivat din testosteron. Hitler ordona să i se facă o injecţie cu Testoviron ori de câte ori urma să petreacă noaptea cu Evan Braun”.