Reprezentanții Digi mai punctează că nu doresc să fie implicați în jocurile politice, iar informațiile eronate apărute cu privire la activitatea lor, trebuie corectată.

 

Compania precizează: „Cu privire la atacurile publice formulate recent de un politician român la adresa grupului Digi RCS&RDS, respingem afirmațiile denigratoare exprimate în mod repetat de acest politician român și constatăm că am devenit ținta unei adevărate campanii de defăimare”.

„Nu facem politică și nu vrem să fim implicați în jocuri politice. Însă, ne simțim datori față de abonații, investitorii, partenerii și angajații noștri să corectăm informațiile eronate pe care cineva le aruncă împotriva noastră în spațiul public”, spune Digi.

 

Compania apreciază că declarațiile consilierului guvernamental Darius Vâlcov „denigrează munca a 13.000 de angajați din România și pune sub semnul întrebării o afacere care a transformat compania Digi RCS&RDS într-unul dintre liderii regionali în comunicații electronice”.

 

Sursa  citată mai menționează că „Este cel puțin nepotrivit ca un politician care se asociază cu Guvernul României să atace una dintre cele mai mari companii locale, aflate în topul firmelor antreprenoriale românești. Astfel de declarații nu fac altceva decât să diminueze încrederea investitorilor în capacitatea României de a oferi un climat propice dezvoltării de afaceri durabile, care să susțină economia țării și a regiunii”.

 

Digi mai declară că începând cu anul 2010 și până în prezent a investit peste 2 miliarde de euro, pentru a dezvolta rețele de comunicații electronice fixe și mobile performante. „Aceste investiții au fost făcute în beneficiul a milioane de abonați, care se bucură azi de servicii de cea mai bună calitate la prețuri foarte avantajoase. Și datorită investițiilor făcute de Digi RCS&RDS în dezvoltarea rețelelor sale din România, această țară se mândrește azi cu una dintre cele mai bune poziții în clasamentele mondiale privind viteza internetului”.

 

Totodată, în documentul citat, compania susține că a virat, în ultimii zece ani, peste 1 miliard de euro către bugetul de stat și către bugetul asigurărilor sociale și de sănătate.

„Când s-a decis listarea acțiunilor Digi RCS&RDS pe o piață publică, pentru că am vrut să continuăm să contribuim la dezvoltarea pieței din România, am ales Bursa de Valori București. Astfel că, în mai 2017, am finalizat un proces îndelungat de listare, prin care oricui i s-a dat ocazia să achiziționeze acțiuni în Digi RCS & RDS în scop investițional (atât persoanelor fizice, cât și fondurilor specializate), fără niciun beneficiu financiar pentru noi”, apreciază Digi.

 

„Politicianul aruncă o serie de afirmații care induc în eroare și care trădează fie o totală necunoaștere a domeniului pieței de capital, fie o strategie de manipulare a informațiilor pentru a crea confuzie și neîncredere într-un sector investițional. Operăm o afacere sănătoasă, stabilă și ne străduim să o creștem continuu. Datoriile pe care Digi RCS&RDS le-a contractat de-a lungul timpului au finanțat creșterea accelerată a acestei afaceri, pe o piață extrem de dinamică și competitivă, unde nevoia de investiție este continuă. De altfel, gradul de îndatorare a companiei este inferior nivelului de îndatorare înregistrat pe piețele europene, în sectorul telecomunicațiilor”, mai punctează comunicatul.

 

Compania mai menționează, în comunicat că a dat dovadă de transparență totală în ceea ce priveste informațiile necesare, astfel încât orice investitor să decidă achiziționarea sau nu a acțiunilor Digi, „în deplină cunoștință de cauză”.

 

Reacția companiei vine în urma ieșirii în spațiul public a oficialului guvernamental de sâmbătă, care a adresat o întrebare publică membrilor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), cu privire la valoarea acțiunilor Digi.

 

„Poate la un moment dat ne vor spune de ce s-au grăbit 4 milioane de pensionari să cumpere acțiuni Digi, care valorează 1 leu și 8 bani, să le achiziționeze cu 40 de lei. Doar pentru că e televiziunea prin care unitatea militară SRI își transmite informațiile? Iar despre Realitatea, acum două săptămâni am aflat că 300 de magistrați sunt șantajați cu dosare deschise la DNA, dar nelucrate. L-aș întreba pe procurorul general câți jurnaliști și patroni de presă au dosare deschise și neînchise, ținând cont că doar Realitatea TV are 4 dosare deschise la acest moment”, a declarat Darius Vâlcov, la Antena 3.

Vâlcov a continuat seria întrebărilor referitoare la acțiunile DIGI și duminică, pe Facebook, când anunța că așteaptă răspunsul din partea ASF cu privire la valoarea contabilă a acțiunilor Digi, întrebând dacă valoarea acțiunilor este 1,08 lei, iar patru milioane de pensionari au cumpărat acțiunile la o valoare de 40 de lei.

„Acum două săptămâni am atras atenția asupra neregulilor de la data listării Digi. Ieri am revenit și am întrebat ASF-ul dacă este adevărat că valoarea contabilă a acțiunilor digi este de 1 leu și 8 bani. Încă aștept răspunsul la această întrebare! După cum se vede, la data listării, acțiunile Digi erau cotate la 40 de lei. Astăzi, ele sunt la 28 lei (cu 30% mai puțin) și continuă să scadă. Pentru corecta informare a românilor, continui să întreb ASF: 1) Este adevărat că peste 3 milioane români au acțiuni la Digi, prin intermediul fondurilor de pensii (Pilonul II)? 2) Este adevărat că o mare parte a banilor încasați pe acțiunile Digi s-au dus în contul unei firme offshore din Cipru? 3) Este adevărat că datoriile Digi depășesc 1,3 miliarde de euro, cu mult peste valoarea activelor? 4) Aveau voie fondurile de pensii să achiziționeze acțiuni la o companie urmărită penal?”, a scris, duminică, Darius Vâlcov, pe pagina sa de Facebok.