Diego Maradona, noul antrenor al Argentinei

Diego Maradona, noul antrenor al Argentinei

În urmă cu câteva zile, Diego Armando Maradona declara că ar face orice este posibil pentru a deveni antrenor al naţionalei de fotbal a Argentinei.

Fostul fotbalist, care împlineşte astăzi 48 de ani, şi-a văzut marţi visul cu ochii, federaţia anunţând că Maradona se va aşeza la cârma reprezentativei „albiceleste“. Carlos Bilardo urmează să fie manager general, iar antrenor secund va fi Pedro Troglio.   „În primul moment am crezut că sunt la camera ascunsă“, a spus Maradona, după care a decretat sec: „Eu voi fi cel care va face echipa!“. Fostul fotbalist îl înlocuieşte pe Alfio Basile, care a demisionat săptămâna trecută, din motive personale.

Diego Armando Maradona, campion mondial în 1986, când naţionala argentiniană era condusă de Bilardo, a dus o viaţă dezordonată atât ca sportiv, cât şi după încheierea carierei. Drogurile, mâncarea în exces şi alcoolul l-au dus în spital la începutul anului 2007, după ce în 2004 fentase moartea, scăpând de un accident cardiovascular. Autor a 34 de goluri pentru Argentina în 91 de meciuri, Maradona este un apropiat al fostului lider de la Havana, Fidel Castro.   Deşi este considerat zeul fotbalului în Argentina, presa n-a reacţionat foarte bine după numirea lui Maradona la cârma selecţionatei, scriind că fostul fotbalist este lipsit de experienţă ca antrenor. „Idolul are la activ doar două scurte şi dezastruoase experienţe în cariera de antrenor“, a notat cotidianul „O Globo“.

Maradona intră astfel în galeria marilor fotbalişti care au ajuns la cârma echipelor naţionale, precum Michel Platini (Franţa), Marco van Basten (Olanda), Mario Zagallo (Brazilia), Franz Beckenbauer (Germania) şi Gheorghe Hagi (România).

Ne puteți urmări și pe Google News