Dictatură la Google. Ce nu mai au voie să facă angajaţii

Dictatură la Google. Ce nu mai au voie să facă angajaţii

Google a publicat vineri noile reguli ale angajaților în care  se descurajează dezbaterile politice interne sau dezvăluirea necorespunzătoare a informațiilor despre companie. Toate aceste măsuri s-au luat la doar câteva zile după ce Trump a afirmat că gigantul tehnologic are o „prejudecată anti-conservatoare”.

Într-un e-mail către personal, directorul general Sundar Pichai a ordonat angajaților să nu se mai insulte unul pe altul și i-a îndemnat să se abțină de la „perturbarea zilei de lucru cu dezbateri furibunde despre politică şi știri”.  „Responsabilitatea noastră principală este să facem munca pentru care am fost angajați, nu să petrecem timpul de lucru cu dezbateri inutile despre subiecte care nu au nicio legătură cu atribuţiile de serviciu”, se arată în mail.
Revizuirea vine într-o perioadă de control sporit  după ce anumiţi angajați au publicat o serie de conflicte interne.  Într-o astfel de controversă, un fost angajat Google a susținut că a fost concediat pentru punctele sale de vedere conservatoare și a acuzat compania Google că a complotat pentru a ajuta adversarul democrat al președintelui Trump la viitoarele alegeri din 2020.
Angajatul Kevin Cernekee, a apărut la TV într-un interviu acordat pentru Fox News. Imediat președintele Trump a scris pe social media că afirmațiile sale sunt „foarte grave” și a adăugat că va „urmări Google îndeaproape”, spunând că gigantul Google are  „prejudecăţi anti-conservatoare”.  
În conformitate cu noile sale politici, Google va interzice să se mai facă declarații care „insultă sau umilesc”, angajații companiei, partenerii de afaceri sau „alții” - inclusiv persoane publice, precum Donald Trump.
Noile directive, probabil, o să stârnească iar îngrijorarea angajaților, mai ales că ar putea limita chiar şi dreptul lucrătorului de a protesta împotriva practicilor și politicilor companiei.
Tot vineri, Google a declarat că va angaja o echipă care se va ocupa de moderarea discuțiilor angajaților pe forumurile interne.  De asemenea, compania creează un „instrument de semnalizare centrală” care va permite lucrătorilor să raporteze comentariile colegilor, practic să se pârască unul pe altul. 
Dacă un angajat încalcă politicile companiei cu privire la discursul la locul de muncă, echipa poate să le amintească mai întâi despre reguli sau poate, de asemenea, „întreprinde alte sancțiuni, după caz, ca răspuns la încălcări semnificative sau repetate ale politicilor interne”, a avertizat compania, potrivit Daily Mail

Ne puteți urmări și pe Google News