Diana Șoșoacă vorbește despre Legea adopției. Senatoarea susține că traficul de copii este mai profitabil decât industria petrolieră

Diana Șoșoacă vorbește despre Legea adopției. Senatoarea susține că traficul de copii este mai profitabil decât industria petrolieră Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Diana Șoșoacă a oferit detalii despre Legea adopției PLX 145 care face referire la prevenirea separării copilului de familie. Senatoarea de Iași susține că în România nu mai există democrație, ci s-a transformat într-o țară unde se dezvoltă traficul de copii, carne vie, organe sau adopții internaționale.

Diana Șoșoacă, președintele S.O.S. România, a vorbit despre adopția din România, explicând modul în care funcționează Legea PLX 145 care face referire la prevenirea separării copilului de familie. Senatoarea de Iași susține că țara noastră s-a dezvoltat în trafic de copii, iar unele familii fac bani frumoși în acest mod.

„În ţara noastră nu mai există democraţie. Ştim foarte bine că este o ţară cu mafia cea mai dezvoltată în trafic de copii, carne vie, prostituţie, organe, adopţii internaţionale. Sunt adoptaţi copii în regim de urgenţă, vara după ora 16.00. Familiile adoptă de 2 ori pe ani, după o lună pleacă în străinătate lasă copilul acolo şi se întorc în ţară pentru a relua procesul, anual.

Este implementat tot de ONG-uri, societăţi private prin care se iau copiii. Industria are profituri uriaşe, a întrecut ţările nordice în profitul din industria petrolieră. Tot ce există în PLX 145 există deja în legislaţia din România. Copiii au fost extraşi din familie şi sunt daţi în adopţie. Eu trebuie să gândesc din punct de vedere juridic, ei trebuie să gândească politic. Acum este în Camera Deputaţilor, ei nu au cum. Am solicitat printr-o interpelare. Guvernul poate face un joc drăguţ în care poate spune că-şi retrage sprijinul, dacă se votează împotrivă. Însă, o Cameră a votat „pentru” şi una „împotrivă”, apoi se merge pe mediere”, a declarat Diana Șoșoacă, pentru BZI.

Ne puteți urmări și pe Google News

Diana Șoșoacă dezvăluie jocurile din coaliția de guvernare

Senatoarea de Iași susține că Legea adopției PLX 145 este utilizată doar ca metodă de distrugere a Gabrielei Firea. Diana Șoșoacă a dezvăluit jocurile coaliției de guvernare și susține că, pentru că s-a prins de aceste lucruri, a reușit să negocieze și să obțină posibilitate de a nu mai extrage copiii din familie.

„PLX 145 este folosit ca metodă de distrugere a unor personaje din PSD. Sunt cel puţin patru grupări care se bat una cu alta. Cine a ieşit cel mai şifonat? Madam Firea. Ea este în certuri cu Ciolacu. Ciolacu nu o vrea candidată la Primărie, dar noi știm că ea a fost desemnată la Primăria Bucureşti. Acolo se bat pentru că sunt bani mulţi. Cine conduce Bucureştiul este un fel de stăpân al ţării. Aici intervine şi PNL. PNL îşi doreşte ca PSD să-i pună pe listele lor pentru că a scăzut la 6 la sută. Pe 15 mai trebuie să se facă rocada. Ciucă trebuie să plece şi să vină Ciolacu. Ciolacu care nu se înţelege cu Firea. Firea este susţinută de partidul său pentru postul de primar general. Însă Legea poate fi modificată. Dacă nu o poţi respinge, trebuie să ai nişte amendamente care o pot modifica. Eu am negociat pentru că m-am prins de jocul lor politic. Am obţinut această posibilitate de a nu mai extrage copiii din familie pentru că şi-au dat seama că sunt folosiţi. Până şi UMDR şi-a dat seama.

Noi avem o problemă cu copiii care sunt preluaţi din sistem de la familiile analfabete, sărace. Am obţinut pe lângă interdicţia de a mai fi preluat vreun copil din sistem, am obţinut ca toate datele înscrise dintr-un registru – Observatorul, în care sunt băgate datele tuturor copiilor. La şcoală ni se cer chestionare de completat, cât câştigi, unde suntem plecaţi. Nu mai completaţi aşa ceva. Voi aveţi de completat când vă înscrieţi la şcoală, în rest altele nu. Ce caută OMV Petrom prin şcoli să ia date? Voi chiar nu citiţi ce scrie acolo. Nu aveţi nicio obligaţie de a completa un contract cu şcoală. Şcoala este obligată să vă înscrie copilul. Nu sunt obligată să semnez. Sunt de acord cu regulamentul, dar atât”, a mai spus Diana Șoșoacă.