Diana Șoșoacă, interzisă în Ucraina. Eurodeputata i se alătură lui George Simion

Diana Șoșoacă, interzisă în Ucraina. Eurodeputata i se alătură lui George Simion

București. Diana Șoșoacă a primit interdicție pentru trei ani pe teritoriul ucrainean. Politiciana SOS nu are voie să intre în Ucraina, la fel ca și deputatul George Simion. Informația a fost confirmată de oficialii de la Kiev.

 

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a confirmat că europarlamentara SOS a primit interdicție pentru trei ani. Cunoscută pentru susținerea pe care o acordă Rusiei lui Vladimir Putin în războiul contra Ucrainei, Șoșoacă nu poate intra în această țară. Aceasta chiar dacă beneficiază de legitimația eliberată de Parlamentul European.

Diana Șoșoacă are interdicție în Ucraina

Politiciana SOS se laudă, oriunde are prilejul, cu relațiile sale apropiate de Rusia lui Vladimir Putin. Diana Șoșoacă și-a câștigat o reputație de scandalgioaică în contextul conflictelor pe care le-a provocat. Tolerată în Senatul României, condus de Nicolae Ciucă, ea a fost dată afară din plenul Parlamentului European de la prima ședință.

Ne puteți urmări și pe Google News

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat că Diana Șoșoacă (șefa SOS) nu i se permite accesul pe teritoriul acestui stat. Inerdicția este în vigoare pentru trei ani. Astfel, Șoșoacă i se alătură lui George Simion, pe lista politicienilor indezirabili în Ucraina.

„Vă informăm că în scopul asigurării intereselor naționale de securitate, SBU a luat decizia de a interzice intrarea în Ucraina persoanei menționate (Diana Șoșoacă – n. red.) pe o perioadă de 3 ani”, se arată într-o adresă a SBU, citată de podul.ro.

Diana Șoșoacă în Parlamentul European

Diana Șoșoacă în Parlamentul European. Sursa foto: captură video

Scandal în Parlamentul European

Diana Şoşoacă a fost dată afară din plenul Parlamentului European după ce a făcut scandal în timpul ședinței pentru alegerea Ursulei von der Leyen. Ea și-a premeditat acțiunea, venind înarmată, în plen, cu botniță, saci de plastic și icoane.

Şoşoacă a început să urle în timpul dezbaterii, astfel că preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a decis să o evacueze. Diana Șoșoacă a fost condusă afară și a continuat scanalul pe holuri, cu jurnaliștii. Ulterior, conducerea Parlamentuui European a transmis un comunicat prin care a motivat decizia de evacuare pentru Diana Șoșoacă.

Potrivit comunicatului, măsura a fost luată în conformitate cu Regulamentul de procedură al Parlamentului European. Documentul stabilește o serie de măsuri în cazul eurodeputaților care încalcă ordinea.

  1.  Preşedintele trebuie să cheme la ordine orice membru care încalcă standardele de conduită definite în regula 10, aliniatele (3) sau (4).
  2. Dacă încălcarea este repetată, preşedintele trebuie să cheme la ordine membrul pentru a doua oară şi faptul va fi înregistrat în procesul verbal.
  3. Dacă încălcarea continuă sau dacă este comisă încă o încălcare, membrului i se poate nega dreptul la cuvânt şi membrul poate fi poate fi exclus din sală de preşedinte pentru restul şedinţei.
Parlamentul European de la Strasbourg

Parlamentul European de la Strasbourg

Diana Șoșoacă votată în Parlamentul European

Partidul SOS a obținut două mandate în Parlamentul European după alegerile din 9 iunie. Cei doi europarlamentari trimiși la Bruxelles sunt Diana Șoșoacă și Luis Lazarus.

SOS a obținut 5,03%, respectiv 449.818 voturile exprimate, conform rezultatelor centralizate de Biroul Electoral Central.

La Bruxelles, însă, Diana Șoșoacă și Luis Lazarus nu au fost admiși în nici un  grup parlamentar, astfel că cei doi vor activa ca neafiliați.

Revista presei