Evenimentul Zilei > Politica > Cine sare în apărarea Dianei Șoșoacă: „Așteptăm să revină la gânduri mai bune”
Cine sare în apărarea Dianei Șoșoacă: „Așteptăm să revină la gânduri mai bune”

Cine sare în apărarea Dianei Șoșoacă: „Așteptăm să revină la gânduri mai bune”

Diana Șoșoacă a fost exclusă din AUR. Ninel Peia, preşedintele Partidului Neamul Românesc, a făcut primele comentarii despre scandalul momentului.

Ninel Peia, primele declarații despre faptul că Diana Șoșoacă a fost exclusă din AUR! Ninel Peia, fost candidat la alegerile prezidențiale din 2019 și președintele Partidului Neamul Românesc, a comentat decizia celor de la Partidul Alianța pentru Unirea Românilor de a o exclude pe controversata senatoare din partid.

„Doamna Şoşoacă este parlamentar al Partidului Neamul Românesc, ales pe listele AUR, în baza protocolului făcut între Partidul Neamul Românesc şi AUR în data de 20 octombrie 2020. Acel protocol a fost valabil până pe data de 7 ianuarie. Urma ca în acel timp să facem un protocol de colaborare parlamentară, care încă nu s-a făcut, refuzând cei de la AUR, din diferite considerente. Încă mai așteptăm să revină la gânduri mai bune”, a declarat Ninel Peia, pentru Știri pe Surse.

Ninel Peia, despre decizia prin care Diana Șoșoacă a fost exclusă din AUR

„Nu pot să vă confirm şi nici să vă infirm”, a spus Ninel Peia, întrebat despre scandalul din AUR.

Miercuri după-amiază, senatoarea Diana Șoșoacă a fost exclusă din partidul AUR.

Colegii de partid au acuzat-o pe Diana Șosoacă de faptul ca ar avea relații mult prea apropiate cu senatorii din alte partide politice și ca nu respecta regulile grupului parlamentar AUR.

Prima reacție a controversatei senatoare

„Culmea este ca si reprezentantul AUR in Biroul Permanent, Senatorul Sorin Lavric, a solicitat sa mi se închidă microfonul! Misoginism sau “politically correct”?”, e mesajul Dianei Șoșoacă cu trimitere la momentul în care erau prezentate cazurile de efecte adverse ale vaccinurilor Covid-19 în plenul Senatului.

Dan Tănasă a confirmat excluderea Dianei Șoșoacă din partid

„Din păcate, vă confirm această informație. Nu pot să spun că este o veste foarte bună, însă, din păcate, doamna Şoşoacă nu a înţeles care sunt regulile jocului în momentul în care eşti demnitar al statului român şi este o decizie luată de către forurile de conducere ale partidului. Domnul Tîrziu, domnul Lavric i-au comunicat doamnei Şoşoacă anumite reguli de joc în cadrul Senatului, iar doamna Şoşoacă înţeleg că vrea să joace singură pe terenul dânsei. Un senator al României nu are ce căuta la o paranghelie cu lăutari şi să transmită live pe Facebook”, a spus deputatul la Antena 3.