Diaconescu a făcut milioane de euro din dispariția Elodiei | Memoria EVZ

Diaconescu a făcut milioane de euro din dispariția Elodiei | Memoria EVZ

Demarat după dispariţia avocatei Elodia Marilena Ghinescu în august 2007, cazul a deschis o lungă anchetă a poliţiei şi procuraturii, puternic mediatizată în presa românească.

În august 2008, la aproape un an de la declanșarea anchetei jurnalistice, EVZ făcea un calcul și constata că dispariţia Elodiei i-a adus 2.000.000 de euro în buzunar patronului OTV, Dan Diaconescu. Jurnalistul, „vinovatul“ pentru explozia fenomenului, zâmbea mulțumit în garsoniera sa, unde se afla studioul și unde-şi împărțea invitaţii în pro şi contra Cioacă. Lumea comenta, iar jurnalistul făcea audienţă și bani: aproape două milioane şi jumătate de euro de când serialul debutase.

INFO

Dispariția avocatei Elodia Ghinescu a fost făcută publică de către postul de televiziune OTV, subiectul făcând foarte mult rating.Postul a pornit o anchetă jurnalistică în cadrul emisiunii Dan Diaconescu Direct. Subiectul fiecărei ediții a fost Elodia, pentru un total de 239 de apariții consecutive. Patru ani mai târziu, în 2012, CNA închidea OTV pentru neplata amenzilor. OTV a primit amenzi în valoare de 1,17 milioane de lei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului, începând din anul 2009 și până la închidere.

Ne puteți urmări și pe Google News

CV

Petrișor Obae a coordonat timp de doi ani departamentul de Media al cotidianului Evenimentul zilei. Obae este acum editorul site-ului Paginademedia.ro.