Evenimentul Zilei > Social > Diaconescu a făcut milioane de euro din dispariția Elodiei | Memoria EVZ
Diaconescu a făcut milioane de euro din dispariția Elodiei | Memoria EVZ

Diaconescu a făcut milioane de euro din dispariția Elodiei | Memoria EVZ

Demarat după dispariţia avocatei Elodia Marilena Ghinescu în august 2007, cazul a deschis o lungă anchetă a poliţiei şi procuraturii, puternic mediatizată în presa românească.

În august 2008, la aproape un an de la declanșarea anchetei jurnalistice, EVZ făcea un calcul și constata că dispariţia Elodiei i-a adus 2.000.000 de euro în buzunar patronului OTV, Dan Diaconescu. Jurnalistul, „vinovatul“ pentru explozia fenomenului, zâmbea mulțumit în garsoniera sa, unde se afla studioul și unde-şi împărțea invitaţii în pro şi contra Cioacă. Lumea comenta, iar jurnalistul făcea audienţă și bani: aproape două milioane şi jumătate de euro de când serialul debutase.

INFO

Dispariția avocatei Elodia Ghinescu a fost făcută publică de către postul de televiziune OTV, subiectul făcând foarte mult rating.Postul a pornit o anchetă jurnalistică în cadrul emisiunii Dan Diaconescu Direct. Subiectul fiecărei ediții a fost Elodia, pentru un total de 239 de apariții consecutive. Patru ani mai târziu, în 2012, CNA închidea OTV pentru neplata amenzilor. OTV a primit amenzi în valoare de 1,17 milioane de lei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului, începând din anul 2009 și până la închidere.

CV

Petrișor Obae a coordonat timp de doi ani departamentul de Media al cotidianului Evenimentul zilei. Obae este acum editorul site-ului Paginademedia.ro.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: