„În februarie 2018, Charles Andreae a devenit oficial angajat al SCL și a declarat pentru Politico, referindu-se la același contract, că a fost angajat anul trecut de SCL pentru a contribui la organizarea vizitei ministrului de externe al României la Washington.

A mai spus că a fost rugat să ajute datorită practicii îndelungate pe care o are în politica externă, inclusiv în România și că vizita ministrului român s-a axat pe probleme legate de NATO, Uniunea Europeană și anti-corupție”, arată site-ul de investigații

„Contractul, în valoare de 60 de mii de dolari, avea ca obiective: educarea membrilor Congresului și ai administrației americane despre probleme referitoare la corupția din România, identificarea și crearea de alianțe cu alte grupuri care au interese similare cu ale clientului și sprijinirea echilibrată și neutră a eforturilor anti-corupție din România.

Atât SCL cât și firma din Washington, DC, Andreae & Associates, au refuzat să divulge numele celor care au finanțat și au beneficiat de operațiunea de lobby de la Washington. Reprezentantul Andreae & Associates, Charles Andreae, ne-a spus că, din motive de confidențialitate, nu poate să comunice numele clienților, adăugând că munca sa sub acel contract s-a terminat pe 1 iunie 2017 și că a derulat cea mai mare parte din activități în martie anul trecut.

În februarie 2018, Charles Andreae a devenit oficial angajat al SCL și a declarat pentru Politico, referindu-se la același contract, că a fost angajat anul trecut de SCL pentru a contribui la organizarea vizitei ministrului de externe al României la Washington. A mai spus că a fost rugat să ajute datorită practicii îndelungate pe care o are în politica externă, inclusiv în România și că vizita ministrului român s-a axat pe probleme legate de NATO, Uniunea Europeană și anti-corupție”, mai scrie Rise Project

De cealaltă parte, Teodor Meleșcanu, ministrul de externe al României, a negat orice fel de implicare a SCL, respectiv Andreae & Associates, în organizarea vizitei sale din SUA, în martie anul trecut. Ministrul de externe ne-a spus că a participat la întrunirea coaliției internaționale anti-Daesh (Statul Islamic), la care a fost invitat de către Departamentul de Stat al SUA, mai scrie sursa citată. 

Mai multe amănunte AICI