Evenimentul Zilei > Politica > Dezvăluiri incendiare din interiorul PNL! De ce îi ia locul Nicolae Ciucă lui Florin Cîţu? Un lider liberal dă cărţile pe faţă
Dezvăluiri incendiare din interiorul PNL! De ce îi ia locul Nicolae Ciucă lui Florin Cîţu? Un lider liberal dă cărţile pe faţă

Dezvăluiri incendiare din interiorul PNL! De ce îi ia locul Nicolae Ciucă lui Florin Cîţu? Un lider liberal dă cărţile pe faţă

Alegerea lui Nicolae Ciucă în fruntea PNL se impune deoarece „nu prea ai cum să fii președinte de partid și să nu fii premier”. De la viitorul președinte se așteaptă să aducă liniștea și stabilitatea în partid. Este ceea ce-și doresc toți președinții de organizații care au impus schimbarea lui Florin Cîțu cu actualul premier, la conducerea PNL.

Deputatul Robert Sighiartău susține că schimbarea lui Florin Cîțu cu Nicolae Ciucă, la conducerea PNL, va aduce liniște și stabilitate în partid. Iar acest liucru, stabilitatea, este dorită de toate filialele și toți aleșii partidului. De aceea, susține Sighiartău, a avut succes moțiunea premierului Nicolae Ciucă în rândul președinților de filiale.

„Sper ca lucrurile să se rezolve de duminică, având un preşedinte căruia îi place să lucreze după rigori şi după principii corecte şi criterii obiective”, a declarat Robert Sighiartău.

El a precizat că fostul preşedinte Florin Cîţu nu a ajutat guvernarea PSD – PNL aşa cum se aşteptau cu toţii. Sighiartău, crede că în România nu prea ai cum să fii premier fără să fii și președinte de partid.

„Această discuţie legată de preşedinte de partid – premier este o discuţie veche. În România, nu prea ai cum să fii preşedinte de partid şi să nu fii premier, dacă partidul tău este la guvernare, pentru că toate aceste lucruri, inclusiv congresele pe care le-am avut în anii trecuţi au fost tocmai din această cauză”, a declarat deputatul Robert Sighiartău, conform Digi 24.

Robert Sighiartau, LUDOVIC ORBAN
sursa foto. EVZ

PNL vrea stabilitate la guvernare

Potrivit spuselor sale, partidul a fost de acord că este nevoie de stabilitate la guvernare. De aceea, majoritatea filialelor, 48, au votat moţiunea lui Nicolae Ciucă.

„Toate filialele îşi doresc stabilitate şi îşi doresc ca guvernarea României să fie coerentă (…) Domnul Nicolae Ciucă este premierul PNL şi nu vorbeşte mult, ci mai mult face (…) Avea nevoie PNL de un preşedinte serios, care prezintă soluţii serioase şi care lasă deoparte demagogia şi retorica asta goală de multe ori”, a mai spus Robert Sighiartău.

Sursa foto: EEC-Razvan Valcaneantu

Ce spune Sighiartău despre Cîțu

Potrivit spuselor sale, Florin Cîţu a fost un premier şi un ministru de finanţe bun, dar nu și-a mai găsit locul în PNL odată ce a pierdut cele două funcții.

„Nu putem zice că a ajutat guvernarea PNL aşa cum ne-am fi dorit fiecare”, a mai declarat Sighiartău.

Congresul extraordinar al PNL are loc duminică, de la ora 11.00, iar candidatura lui Nicolae Ciucă este singura înregistrată. Astfel că este de așteptat ca actualul premier să fie ales în funcția de președinte.

De altfel, pentru a putea candida, Nicolae Ciucă a primit și o dispensă din partea partidului. El nu avea vechimea necesară ca să poată candida la președinția PNL.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: