Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezvăluiri din ancheta lui Bodi. Un ofițer povestește cum a distrus rețeaua de traficanți
Dezvăluiri din ancheta lui Bodi. Un ofițer povestește cum a distrus rețeaua de traficanți

Dezvăluiri din ancheta lui Bodi. Un ofițer povestește cum a distrus rețeaua de traficanți

Un ofițer care a rămas sub anonimat a povestit detalii incredibile din spatele acțiunii de destructurare a rețelei de traficanți din care ar face parte și Alex Bodi.

Unul dintre ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, implicați în ancheta care a dus la destructurarea grupării specializate în trafic de persoane și proxenetism din care făcea parte și fostul soț al Biancăi Drăgușanu, Alex Bodi, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Gândul, o serie de detalii legate de ancheta care l-a trimis după gratii pe temutul lider intrelop sibian Adrian Tâmplaru și oamenii săi de încredere.

Cea mai mare realizare: salvarea fetelor nevinovate

Dosarul care a condus la destructurarea grupării conduse de temutul Adrian Tâmplaru a reprezintă, fără îndoială, cel mai de succes caz finalizat de ofițerii craioveni specializați în combaterea traficului de persoane.

„Punctul de plecare al acestei anchete a pornit de la Craiova. Acolo, Adrian Tâmplaru s-a cunoscut, în închisoare, cu niște craioveni și au pus împreună bazele grupării. Din 2015 și până anul acesta, în noiembrie, s-a tot lucrat în dosar, în salturi, pentru că, în toți acești ani, s-au instrumentat și alte dosare”, a explicat ofițerul BCCO Craiova.

Numele lui Alex Bodi apare tangențial în anchetă

Chiar dacă ancheta l-a vizat pe Adrian Tâmplaru, considerat unul dintre cei mai periculoși lideri interlopi din țară, ofițerul spune că acest lucru nu i-a intimidat în niciun fel pe polițiști.

„Cine este vinovat, trebuie să plătească, indiferent cum îl cheamă. Pentru noi nu contează despre cine este vorba”, a mai spus ofițerul BCCO Craiova.

Acesta a mai adăugat că unele dintre fetele exploatate sexual de gruparea internațională condusă de Tâmplaru, se prostituau de frică, împotriva voinței lor.

”Unele dintre fete se prostituau de bună voie, altele nu. Legat de acest dosar, am avut cazuri de victime care au ajuns în străinătate din pură naivitate și s-au trezit constrânse să practice prostituția. Poate că ce cea mai mare realizare a noastră este că aceste fete au putut acum să se întoarcă în țară și să revină acasă, la familiile lor”, a mai spus polițistul.