Evenimentul Zilei > International > Dezvăluiri despre viaţa de la Curte: Schimb de scrisori între Diana şi Principele Philip
Dezvăluiri despre viaţa de la Curte: Schimb de scrisori între Diana şi Principele Philip

Dezvăluiri despre viaţa de la Curte: Schimb de scrisori între Diana şi Principele Philip

Multe mistere au fost şi vor mai fi în spatele zidurilor despre familia regală. Documentarul Secrets d'Histoire ne dăzvăluie noi întâmplări din viaţa celor de la Palat.

Ar fi existat un schimb de scrisori între Lady Diana şi Principele Philip în care soţia lui Charles îi cerea ajutor cu disperare.

Iubită şi rămasă în mintea tuturor ca o mamă afectuoasă,  a rămas până astăzi una dintre figurile cele mai controversate ale contemporaneităţii noastre. La o distanţă de ani de zile de la tragicul său destin, persistă întrebările privind cauza morţii sale şi mai ales asupra tuturor chestiunilor care s-au întâmplat şi dacă puteau fi evitate. Povestea sa a fost una cu un epilog trist, constrânsă să se căsătorească cu un bărbat pe care nu l-a iubit niciodată, dar care i-a dăruit doi fii, acum doi principi căsătoriţi şi la rândul lor devenind părinţi.

Într-un documentar transmis de curând de emiţătorul France 3, unul dintre episoade a fost dedicat în întregime mitului Dianei.

În Secrets d’Histoire, un program care analizează viaţa marilor personaje din istorie, s-au dezvăluit unele întâmplări din viaţa de la Curte, în mod special un schimb de scrisori între Lady Diana şi Principele Philip (soţul Elisabetei). Prinţul consort a fost definit ca un tip posac care mereu a avut o relaţie conflictuală cu soţia lui Charles. Amănunte care au fost mereu dezminţite de surse oficiale ale Palatului, iar acum documemtarul dezvăluie un amănunt care, până în acest moment, a rămas ascuns în umbră.

E adevărat, Principele Philip are un caracter incomod, dificil de îmblânzit şi totuşi a avut o relaţie foarte frumoasă cu Lady Diana, iar acest lucru este atestat de un schimb de scrisori între cei doi. Potrivit il giornale, Principesa care i se adresa cu „Dragă tată”, i-a cerut ajutorul pentru a încerca să rezolve certurile care erau între ea şi Charles. Scrisorile fac referire la anul 1992, perioadă foarte specială pentru familia regală, având în vedere că foarte curând Charles şi Diana se vor fi despărţit.

Philip i-ar fi răspuns Dianei „voi face tot posibilul”, dându-şi seama de gravitatea situaţiei. După cum relatează documentarul, schimbul de scrisori ar fi durat mult timp,  iar Philip ar fi înţeles cât de greu îi este Dianei să trăiască în acel fel şi, încălcând riscant unele reguli ale Curţii, ar fi încercat să facă pace între cei doi fără să reuşească însă în intenţia sa. Cine ştie, dacă prinţul Charles ar fi ascultat sfaturile tatălui său, oare lucrurile ar fi decurs altfel?